“Dragi Janez, v Novi Sloveniji ti želimo lep advent in doživet Božič. Posveti ga družini” – Matej Tonin Janezu Janši zagotavlja, “da mu ni potrebno skrbeti za NSi” – TOPNEWS.si

“Dragi Janez, v Novi Sloveniji ti želimo lep advent in doživet Božič. Posveti ga družini” – Matej Tonin Janezu Janši zagotavlja, “da mu ni potrebno skrbeti za NSi”

“Dragi Janez, v Novi Sloveniji ti želimo lep advent in doživet Božič. Posveti ga družini” – Matej Tonin Janezu Janši zagotavlja, “da mu ni potrebno skrbeti za NSi”

“Dragi Janez, v Novi Sloveniji ti želimo lep advent in doživet Božič. Posveti ga družini. Za Novo Slovenijo ti ni potrebno skrbeti. Znamo sami”, je zapisal Matej Tonin na družbenem omrežju X.

Spor je nastal zaradi reforme postopka imenovanja sodnikov. “Sodna elita in Janez Janša nas prepričujeta, da ohranimo obstoječ sistem. Da ohranimo krivosodje. V Novi Sloveniji pa zahtevamo temeljito reformo sodstva,” je svojo objavo začel Tonin.

“Sodna elita in in Janez Janša  nas prepričujeta, da ohranimo obstoječ sistem. Da ohranimo krivosodje.  V  Novi Sloveniji pa zahtevamo temeljito reformo sodstva.

Danes sodnike predlaga Sodni svet, ki ga 100 % obvlada tranzicijska levica. Državni zbor jih v 99,9 % primerih potrdi. Kdor omenja glasovanje o Masleši, Đorđeviću in Karakašu kot primeru, kako naj bi Državni zbor ustavil sporna imenovanja, ga lahko spomnim, da so Masleša, Đorđević, Karakaš in tudi Gorkič v drugem ali tretjem poskusu vseeno postali sodniki. Obstoječ sistem ni učinkovit. S slovenskim sodstvom so nezadovoljni ljudje in celo sodniki sami. Za izboljšanje slovenskega sodstva je ključna temeljita prenova Sodnega sveta. Točno to počnemo v NSi.

Predlogom NSi nasprotuje Slovensko sodniško društvo, Sodni svet, Vrhovno sodišče, vse sodniške organizacije, “eminentni” sodniki (Nina Betteto, Miodrag Đorđević, Vesna Bergant Rakočević, Vladimir Horvat …). Sodna elita razume, da jim predlogi NSi lahko vzamejo njihov monopol. Je pa osupljivo, da jim pri tem asistira Janez Janša.

Zgodba okrog ustavnih sprememb in vsakodnevni napadi na NSi so tipičen primer destruktivnega obnašanja Janeza Janše. Vse o naravi Janeza Janše pa pove spodnji posnetek zadnjega soočenja na RTV 2008. Potem, ko je Andrej Bajuk za vlado Janeza Janše dal vse, kar je lahko, mu stal ob strani vsa štiri leta, si na koncu ni zaslužil niti to, da bi ga Janša uvrstil v svojo ekipo za nov mandat. Izbral bi Petra Groznika namesto Andreja Bajuka, ki mu je štiri leta kril hrbet in zanj plačal visoko politično ceno. Po drugi Janševi vladi se je zgodba ponovila. Ljudmila Novak mu je stala ob strani do konca, ko so ga že vsi partnerji zapustili, vendar jo je kljub vsemu napadal z arhivi. V tretji vladi smo mu stali ob strani in trdo delali v enem najtežjih obdobji v zgodovini Slovenije. V zahvalo nas napada že cel mandat, ” je zapisal Tonin. Janša mu odgovarja, da je ironično , “da ravno Nova Slovenija sedaj sledi istim sirenam in spet pluje po poti, ki so njeno predhodnico odpeljale na čeri”.

 

Janez Janša: “Koalicija za spremembo ustave in cementiranje sodnega enoumja: Stranka Levica + Nova Slovenija + stranka SD, + Svobodnjaki pripravlja urgentno nadaljevanje seje Ustavne komisije drzavnega zbora, ki jo vodi Jožef Horvat. Mudi se. Seja Državnega zbora s končnim glasovanjem naj bi bila že tam nekje med Božičem in Novim letom, da se ljudje sredi praznikov ne bi preveč ukvarjali s to temo.

Šok je še toliko večji, ker ta korak k totalitarizmu omogoča Nova Slovenija. Stranka, ki je leta 2000 pod vodstvom dr. Andreja Bajuka in Lojzeta Peterleta nastala iz protesta zoper podobno ravnanje združene stranka SLS &SKD. Takrat je vseh 30 poslancev združene stranke podprlo predlog stranka SD za vpis proporcionalnega sistema v ustavo in tako izničilo ljudsko voljo, izraženo na referendumu. Na referendumu leta 1996 je prepričljiva večina volivcev glasovala za dvokrožni večinski volilni sistem, kar je potrdilo tudi ustavno sodisce.
Združena SLS&SKD, ki je bila leta 2000 največja parlamentarna stranka, je z enim samim katastrofalnim glasovanjem že na naslednjih volitvah izgubila 23 poslancev od 30, nato pa kljub stalnim menjavam vodstva dokončno izpadla iz parlamenta. Ironično je, da ravno Nova Slovenija sedaj sledi istim sirenam in spet pluje po poti, ki so njeno predhodnico odpeljale na čeri”.

COMMENTS

Wordpress (0)