Kako se je kralj banan Izet Rastoder znašel v zgodbi hrvaškega tednika Nacional, ki razkriva pravo vohunsko ozadje vojne za ruski delež v Fortenova skupini – TOPNEWS.si

Kako se je kralj banan Izet Rastoder znašel v zgodbi hrvaškega tednika Nacional, ki razkriva pravo vohunsko ozadje vojne za ruski delež v Fortenova skupini

Kako se je kralj banan Izet Rastoder znašel v zgodbi hrvaškega tednika Nacional, ki razkriva pravo vohunsko ozadje vojne za ruski delež v Fortenova skupini

Hrvaški premier Andrej Plenković naj bi bil po pisanju Nacionala opozorjen in natančno informiran, da je Miodrag Borojević, glavni operativac Krešimirja Filipovića, ruskega oligarha z hrvaškim državljanstvom v poskusu prevzemanja Fortenova skupine angažiral znanega avstrijskega odvetnika Gabriela Lanskyja da vohuni in globinsko preiskuje hrvaškega premiera Plenkovića z pomočjo več tujih raziskovalcev. Lansky naj bi bil najet, da vohuni nekatere hrvaške institucije in agencije.

Plenkovićev odnos z njimi in večjo skupino posameznikov iz teh institucij, vse to zaradi tega , da bi se odkrilo ozadje Plenkovićeva in njihovega angažiranja  pa tudi bodoče poteze v dogodkih okoli Fortenova skupine. To naj bi odkril vir Nacionala, ki je blizu hrvaški vladi in ki ima o tem neposredne informacije, piše Nacional.

Hrvaški tednik Nacional tako razkriva, da naj bi avstrijski odvetnik Gabriel Lansky organiziral vohunjenje hrvaškega premiera Plenkovića in njegovo komunikacijo s hrvaškim institucijami za sankcioniranega ruskega oligarha Krešimirja Filipovića, ki naj bi želel odkupiti  ruski delež v Foretnova skupini.

Lanskyja pa naj bi angažiral Miodrag Borojević, slednji pa naj bi , kot piše Nacional od hrvaških in tujih virov, pa celo od zaposlenih državne administracij ZDA, rekonstruiral poteze  in zveze premiera Plenkovića in hrvaških služb glede Fortenova skupine s ciljem reševanja 300 milijonov evrov, ki jih je Krešimir Filipovič zamenjal z ruskimi bankami za njihov del v Foretnova skupini.

 Avstrijskega odvetnika Lanskyjja  Miodrag Borojević  angažiral , da bi s pomočjo več hrvaških in tujih virov ter celo uslužbencev ameriške administracije  rekonstruiral poteze in povezave Plenkovića in hrvaških služb okoli skupine Fortenova z namenom reševanja 300 milijonov evrov ki jih je Krešimir Filipović z ruskimi bankami zamenjal za njihov delež v skupini Fortenova.Hrvaški premier Andrej Plenković je bil nedavno opozorjen in natančno obveščen, da je Miodrag Borojević, glavni operativec Krešimirja Filipovića, ruskega oligarha s hrvaškim državljanstvom, angažiral znanega avstrijskega odvetnika Gabriela Lanskega, da s pomočjo več specializiranih tujih preiskovalcev vohuni za Plenkovićem. poskus prevzema Fortenove.

Lanskyja so najeli za vohunjenje za nekaterimi hrvaškimi državnimi institucijami in agencijami, Plenkovićevimi odnosi z njimi in velikim številom posameznikov iz teh institucij, vse z namenom, da bi razkrili ozadje Plenkovića in njihovo vpletenost ter prihodnje poteze v dogajanju. okoli skupine Forten. To naj bi za Nacional razkril vir blizu vlade, ki je neposredno seznanjen s tem.Zgodba je zanimiva, saj Nacional pri tem omenja vire, ki navajajo, da je Borojević nedavno preko nizozemske odvetniške družbe  Hoff Advokaten pisno napovedal pritožbo  na napoved o odkupu delnic Fortenove  in se pri tem predstavil kot zainteresirani mali delničar.  V tem pismu kot navajajo viri se omenjajo številne pritožbe na račun poslovanja skupine Fortenova. Med drugim avtorji pisma omenjajo, da Konzum kupuje banane po problematičnih cenah.

Borojević je mali delničar Fortenova skupine postal tako , da je odkupil delnice nizke vrednosti 10.000 evrov od slovenskega trgovca z bananami Izeta Rastoderja.Kot poroča Nacional naj bi bila zadnja v nizu potez. s ciljem obstrukcije prodaje ruskega dela Fortenova obstoječim  delničarjem, ki niso pod sankcijami Borojević poskušal narediti na video konferenci, ki jo je predsednik uprave Fortenova skupine Fabris Peruško konec preteklega tedna organiziral za delničarje- Borojevič se je kot mali delničar prijavil za sodelovanje s katerim je Peruško delničarje informiral o najnovejšem razpletu dogodkov in kaj naj bi pomenili za poslovanje Fortenova skupine v prihodnje. Namesto Borojevič se je v diskusijo vključil eden od nizozemskih odvetnikov iz odvetniške družbe Hoff Advocaten .
Ta odvetnik naj bi z povečanimi toni govoriti da napovedani proces prodaje ruskega solastništva v Fortenova skupini predstavlja resen kriminal zaradi katerih bodo protagonisti soočeni z tožbami in zapornimi kaznimi.  Peruško naj bi ga potem zaprosil da naj posreduje vprašanje , če ga ima. Ko je nizozemski odvetnik nadaljeval z komentiranjem dogodkov iz prejšnjega tedna v povišanih tonih , mu je Peruško odgovoril da je Fortenova skupina že podala kazensko prijavo proti Borojevića in Filipoviča zaradi kršenja sankcij proti Rusiji in da naj malo pazi, da ne gre preko meje oziroma, da se ne izpostavlja sumu, da z svojimi aktivnostmi neposredno ne pomaga sankcioniranim osebam.

COMMENTS

Wordpress (0)