“Putin se je odločil, da se lahko izogne ​​odgovornosti za invazijo na Ukrajino, ker po okupaciji Ukrajine nismo sprejeli zadostnih ukrepov. Krim” – Upokojeni general in šef CIE David Petraeus o tem, kaj je šlo narobe v Ukrajini – TOPNEWS.si

“Putin se je odločil, da se lahko izogne ​​odgovornosti za invazijo na Ukrajino, ker po okupaciji Ukrajine nismo sprejeli zadostnih ukrepov. Krim” – Upokojeni general in šef CIE David Petraeus o tem, kaj je šlo narobe v Ukrajini

“Putin se je odločil, da se lahko izogne ​​odgovornosti za invazijo na Ukrajino, ker po okupaciji Ukrajine nismo sprejeli zadostnih ukrepov. Krim” – Upokojeni general in šef CIE David Petraeus o tem, kaj je šlo narobe v Ukrajini

Po tem, ko je vojna na Bližnjem vzhodu, vojna v Ukrajini praktično izginila iz radarja svetovnih medijev je nekdanji nedavno izdal knjigo Konflikt: Razvoj vojskovanja od leta 1945 do Ukrajine, v kateri analizira tudi kaj je šlo narobe pri ruski invaziji na Ukrajino.  David Howell Petraeus je upokojeni general vojske Združenih držav Amerike in javni uradnik. Od 6. septembra 2011 do odstopa 9. novembra 2012 je bil direktor Centralne obveščevalne agencije. Preden je prevzel vodenje Cie, je Petraeus 37 let služil v vojski ZDA.

 

“V naši vojaški doktrini potrebujete zračno prednost, če želite prebiti takšno obrambo, kot jo vidimo v južni #Ukrajini , in še veliko več. Tega nismo zagotovili Ukrajincem,« je v intervjuju za BBC dejal nekdanji vodja Cie, general David Petraeus. Vojska je kritizirala počasnost Zahoda in dejala, da so zamude pri dobavah orožja povzročile neuspeh proti-AFU. “Prišlo je do zamude pri sprejemanju odločitev glede Abramsa, zamude pri Leopardu. Odložili smo lupine grozdov, ki bi lahko bile zelo uporabne, ATACMS. In končno, letala zahodnega tipa.” Opozoril je tudi na napake Zahoda, ki so po njegovem mnenju posredno pripeljale do vojne v Ukrajini. “Putin se je odločil, da se lahko izogne ​​odgovornosti za invazijo na Ukrajino, ker po okupaciji Ukrajine nismo sprejeli zadostnih ukrepov. Krim.”

Ameriški general Petraeus trdi, da bo Izraelskavojna proti Gazi trajala “mesece, ne tedne”. Nekdanji direktor Cie David Petraeus pravi, da bo Izrael nadaljeval vojno proti Gazi, če ne želi, da se Hamas obnovi. Po besedah ​​ameriškega generala Davida Petraeusa, nekdanjega direktorja Cie in nekdanjega poveljnika ameriških sil v Iraku in Afganistanu, Izrael ni pojasnil, kaj želi doseči v svoji vojni proti Gazi poleg uničenja Hamasa.

Petraeus pove gostitelju Stevu Clemonsu, da ZDA nimajo druge izbire, kot da ostanejo »trdna zaveznica« Izraela, da ne bi Kitajska in druge države pokazale, da Washington zapušča svoje prijatelje.V tem obsežnem pogovoru je nekdanji poveljnik CENTCOM dodal, da “v regiji ni dvignjenih rok”, da bi se prostovoljno prijavil za upravljanje Gaze po vojni.

Z vedno prisotno možnostjo napetosti med ZDA in Kitajsko v Indo-Pacifiku, vojno med Rusijo in Ukrajino, ki ji ni videti konca, ter novo krizo med Izraelom in Hamasom na Bližnjem vzhodu, ki bi se zlahka stopnjevala, Zdi se, da so Združene države raztegnjene na več političnih in vojaških frontah. Kako naj administracija predsednika Joeja Bidna razmišlja strateško in taktično o tem novem loku krize v Evropi, Indo-Pacifiku in na Bližnjem vzhodu? Ali lahko uspešno okrepi vlogo Amerike v teh konfliktih? Kateri so ključni izzivi, s katerimi se sooča, in koliko politične pasovne širine ima doma za modne politike, ki so hkrati trajnostne in učinkovite? Pridružite se Aaronu Davidu Millerju, ko sedi z generalom Davidom Petraeusom in razpravlja o teh in drugih vprašanjih ter o njegovi novi knjigi Konflikt: Razvoj vojskovanja od leta 1945 do Ukrajine.

COMMENTS

Wordpress (0)