Anketa Dela: Skoraj enak delež za odstop vlade kot za nadaljevanje mandata – TOPNEWS.si

Anketa Dela: Skoraj enak delež za odstop vlade kot za nadaljevanje mandata

Anketa Dela: Skoraj enak delež za odstop vlade kot za nadaljevanje mandata

Skoraj enak delež vprašanih meni, da bi morala vlada Roberta Goloba odstopiti (38,7 odstotka) in da bi morala dokončati svoj mandat (37,8 odstotka). Razlog za padanje javnomnenjske podpore Gibanju Svoboda več kot polovica vprašanih (53,8 odstotka) vidi v neizpolnjenih obljubah o reformah, vsak peti (21,5 odstotka) pa v Robertu Golobu.

V raziskavi, ki jo je za Delo opravila družba Mediana, je na vprašanje, ali je vlada Roberta Goloba, ki je zabeležila povprečno oceno 2,24, v dobrem letu svojega delovanja izpolnila njihova pričakovanja, je 61,2 odstotka vprašanih odgovorilo, da pričakovanj ni izpolnila. Da je pričakovanja izpolnila le delno, je odgovorilo 30,2 odstotka vprašanih. Vlada je pričakovanja v celoti izpolnila le za 3,7 odstotka vprašanih. Pet odstotkov vprašanih dela vlade ni želelo ocenjevati.

Največji vpliv na padanje javnomnenjske podpore Gibanja Svoboda, ki bi ga zdaj volilo le 14 odstotkov vprašanih, ima po mnenju 53,8 odstotka vprašanih neučinkovitost oz. neizpolnjevanje obljub o reformah. Na drugem mestu je z 21,5 odstotka za to odgovoren Golob, 9,5 odstotka vprašanih pa padec javnomnenjske podpore pripisuje ministrski ekipi.

Na vprašanje, kaj bi vlada morala storiti v prihodnje, je 38,7 odstotka vprašanih odgovorilo, da bi morala odstopiti, skoraj enak delež vprašanih, 37,8 odstotka, pa jih je odgovorilo, da bi morala vlada dokončati svoj mandat. Da bi morala vlada podporo preveriti z zaupnico v DZ, pa meni 12,2 odstotka vprašanih.

V anketi, ki je bila opravljena med 28. in 30. novembrom, je sodelovalo 513 vprašanih.

COMMENTS

Wordpress (0)