(VIDEO) Letošnja novoletna jelka v Ljubljani nosi ime Tina – po partnerici Roberta Goloba Tini Gaber, ki je skupaj z ljubljanskim podžupanom Alešem Čerinom, prižgala praznične luči – TOPNEWS.si

(VIDEO) Letošnja novoletna jelka v Ljubljani nosi ime Tina – po partnerici Roberta Goloba Tini Gaber, ki je skupaj z ljubljanskim podžupanom Alešem Čerinom, prižgala praznične luči

(VIDEO) Letošnja novoletna jelka v Ljubljani nosi ime Tina – po partnerici Roberta Goloba Tini Gaber, ki je  skupaj z ljubljanskim podžupanom Alešem Čerinom, prižgala praznične luči

V prestolnici so okrasitev prižgali nekaj po 17. uri na Prešernovem trgu. Prižiga lučk sta se nepričakovano in nenapovedano  udeležila tudi premier Robert Golob in njegova partnerka Tina Gaber, ki je skupaj skupaj z ljubljanskim podžupanom Alešem Čerinom tudi prižgala praznično osvetlitev prestolnice.

 

Po prižigu prazničnih luči sta se Robert Golob odpravila na sprehod ob nabrežju Ljubljanice, kar je presenetilo množico, ki se je zbrala na Prešernovem trgu.

Ljubljano bo sicer letos krasilo več kot 50 kilometrov svetlobnih skulptur, girland in od 850 do 900 različnih svetlobnih teles, okrasitev pa se imenuje Oni smo mi. “Nosi izredno pomembno sporočilo, in sicer sporočilo medsebojnega spoštovanja. Osrednji element bo leteči krožnik na Prešernovem trgu, ki ponazarja miroljubno in spoštljivo srečevanje različnih kultur,” je pojasnila direktorica Turizma Ljubljana Petra Stušek.

Program dopolnjujejo jaslice iz slame s figurami v naravni velikosti, praznična vasica na Novem trgu in praznični sejem na grajskem dvorišču. Danes zvečer pa bosta imela na Pogačarjevem trgu koncert Challe Salle in Marko Stanković.

V Portorožu in Piranu bodo s prireditvijo Morje zimskih doživetij prižgali praznične luči, dočakali obisk prvega dobrega moža in uživali v koncertu skupine zabavala BQL. Na ta dan bo zaživel tudi božično-novoletni sejem v Portorožu, ob tem pa bodo v skladišču soli Grando odprli drsališče, ki bo po navedbah občinskih oblasti največje pokrito drsališče te vrste na slovenski obali.

Lučke bodo prižgali tudi v Ankaranu, kjer začenjajo festival December v Ankaranu, in v Brežicah, kjer organizirajo tradicionalni pohod z lučkami od Vrtca Mavrica skozi mesto do parka pri Mladinskem centru Brežice. V prazničnih lučeh pa bosta danes zasijali tudi Lendava in Škofja Loka.

Zaradi slabega vremena pa so med drugim v Velenju, Izoli, Ribnici, Slovenj Gradcu in na Ptuju prižige prazničnih luči prestavili.

COMMENTS

Wordpress (0)