“Hm? Tehnična napaka pri glasovanju 90 oseb?” – Janez Janša do naslednjih volitev zdaj zahteva “zunanjo forenzično preiskavo rač. sistema volitev v državni zbor in EP” – TOPNEWS.si

“Hm? Tehnična napaka pri glasovanju 90 oseb?” – Janez Janša do naslednjih volitev zdaj zahteva “zunanjo forenzično preiskavo rač. sistema volitev v državni zbor in EP”

“Hm? Tehnična napaka pri glasovanju 90 oseb?” – Janez Janša do naslednjih volitev zdaj  zahteva “zunanjo forenzično preiskavo rač. sistema volitev v  državni zbor in EP”

V hramu demokracije je sinoči potekalo glasovanje o opozicijskem amandmaju o socialnih transferjih, ki so ga s 34 glasovi za in 28 proti tudi potrdili. Največja parlamentarna stranka je nemudoma zahtevala premor ter pregled glasovalnih naprav, v prepričanju, da so te zatajile. V Svobodi so ob tem zahtevali tudi forenzično preiskavo glasovanja, ki se trenutno že izvaja. Sum namreč obstaja, da je prišlo do tehnične napake, a tudi to za zdaj še vedno preverjajo. Medtem pa prav tako še ni jasno, ali bodo morali poslanci o amandmaju glasovati znova.

Forenzično preiskavo sistema volitev v  državni zbor in evropskih volitev  pa zdaj zahteva tudi Janez Janša, ki je na družbenem omrežju X zapisal: ” Hm? Tehnična napaka pri glasovanju 90 oseb? Kaj pa “tehnična napaka” pri glasovanju 1.200.000 oseb na državnih volitvah? Kdo pa tam upravlja s strojno in programsko opremo? Do naslednjih volitev zahtevamo zunanjo forenzično preiskavo rač. sistema volitev v državni zbor in evropski paralment.

 

https://twitter.com/PS_SDS/status/1727668782842155014

Po še nerešenem zapletu ob glasovanju o dopolnilu k zakonu o izvrševanju proračuna je DZ nadaljeval redno sejo. Na dnevnem redu bo med drugim vmesno poročilo preiskovalne komisije DZ o sumih nezakonitega financiranja političnih strank. V sklopu glasovanj pa bi bolj jasna utegnila postati usoda dopolnila o polni uskladitvi socialnih transferjev.

COMMENTS

Wordpress (0)