“Drži. Odstopil sem,” je na svojem Facebook profilu zapisal Logar o odstopu z mesta predsednika sveta SDS – TOPNEWS.si

“Drži. Odstopil sem,” je na svojem Facebook profilu zapisal Logar o odstopu z mesta predsednika sveta SDS

“Drži. Odstopil sem,” je na svojem Facebook profilu zapisal Logar o odstopu z mesta predsednika sveta SDS

Anže Logar odstopa z mesta predsednika sveta SDS, sicer najvišjega organa stranke med dvema kongresoma. Seja sveta trenutno poteka, a brez prisotnosti Logarja, ki je svojo odsotnost predhodno že opravičil.

Logar sicer ostaja član stranke in njen poslanec v aktualnem sklicu DZ. Logar je dolgoletni član stranke, mnogi pa so ga v preteklosti že videli tudi kot možnega naslednika Janeza Janše na čelu stranke.

Lani se je kot neodvisni kandidat podal v kandidaturo za predsednika države, a v drugem krogu izgubil proti aktualni predsednici Nataši Pirc Musar. Letos je ustanovil društvo Platforma sodelovanja, vse od takrat pa so se v javnosti vrstila ugibanja, ali bo morda tako unovčil svoj politični kapital in stopil na samostojno politično pot. Logar se sicer o možnosti ustanovitve stranke nikoli ni izrekel.

“Drži. Odstopil sem,” je na svojem Facebook profilu zapisal Logar in dodal:
“Pravijo, da moraš kot posameznik znati oceniti, kdaj je čas za prevzem odgovornosti. V politiki pa je dobro znati tudi oceniti, kdaj je prišel pravi čas, da krmilo predaš naprej. V imenu nove svežine, napredka, spremembe smeri ali preprosto zaradi notranjega občutka.
Mislim, da je ta čas nastopil zdaj. Zato sem danes nepreklicno odstopil kot predsednik Sveta SDS.
V politiki sem vedno ravnal tako, kot mi je veleval notranji občutek. Tudi tokrat mi pravi, da je čas.
Želja po aktivnem udejstvovanju v okviru nepolitičnega društva Platforma Sodelovanja mi nalaga, da v prihodnje več pozornosti namenim kulturi dialoga v slovenskem družbenem okolju. Ni ravno popularno. Posebej ne te dni, ko smo priča pravemu ‘power play-u’ slovenske politike.
A je ravno zato še bolj pomembno.
Različni pogledi, ki sem jih prinašal kot funkcionar stranke v notranje razprave, so zdaj naloga drugih. Odprte glave so dobrodošle, saj ga za dolgoročni razvoj in napredek ni hujšega, kot je enoumje. V stranki, zlasti pa v slovenski družbi.
Od danes naprej sem član brez funkcije v hierarhiji stranke. S tem marsikoga razbremenim samospraševanja o mojem delovanju.
Sem pa tudi poslanec, ki ostaja v poslanski skupini SDS. Kot aktiven politik z željo po vsebinskem prispevku k razvoju Slovenije. Glasoval bom za dobre predloge in se trudil v politiko prinašati zdrav razum in duh sodelovanja. Naj bo to dobrodošlo, še posebej v času, ko pri nekaterih na glasovanje vpliva celo kozmični dež.
Novembra 2022 sem rekel, da smo na začetku nečesa velikega. Je kar odmevalo… Novembra 2023 sem še vedno ‘alive and kicking’. Držim obljubo. Želja po aktivnem ustvarjanju Platforme mi to nalaga.
Če vas to, kar počnem, ne moti, ste več kot vljudno vabljeni, da se mi pridružite v Platforma Sodelovanja, kjer bomo skupaj iskali odgovore na vsakdanje probleme. Preko tega, kar nas povezuje, ne deli.
Dobrodošli!”

COMMENTS

Wordpress (0)