“Vsi smo Robert Golob” – Zakaj trenutno dogajanje v državi močno spominja na prizore iz filma “Letalo” 1980, oziroma na pravo tekmovanje, “kdo bo bolj sesul Goloba” – TOPNEWS.si

“Vsi smo Robert Golob” – Zakaj trenutno dogajanje v državi močno spominja na prizore iz filma “Letalo” 1980, oziroma na pravo tekmovanje, “kdo bo bolj sesul Goloba”

“Vsi smo Robert Golob” – Zakaj trenutno dogajanje v državi močno spominja na prizore iz filma “Letalo” 1980,  oziroma na  pravo tekmovanje, “kdo bo bolj sesul Goloba”

Včeraj za Golobovo koalicijo  ni bil dober dan. Slabe novice so sledile ena za drugo. Najprej je sredi dneva prišla novica, da odstopa Nada Drobne Popović, ki se je potrdila zvečer. Država, ki ima v Petrolu  nekaj manj kot tretinjski delež in čeprav  je največja lastnica družbe. je bila nemočna in eden od komentarjev dogajanja je bil, da gre za manifestacijo moči “vzporedne države” ali “vzporedne strukture”, ki lahko naredi kar hoče.

Nenazadnje gre za simboliko, saj je nada Drobne Popovič teta Tine Gaber partnerke predsednika vlade in medtem, ko je Robert Golob na bolniški, pride do zamenjave v največji energetski družbi v državi.

Druga slaba novica, ki se je sinoči sprevrgla v pravo dramo v parlamentu, kjer se je zgodil tako imenovani “tehnični parlamentarni puč,” pri katerem naj bi za potrditev amandmaja opozicije glede  100 –  odstotnega usklajevanja socialnih transferjev z inflacijo  bilo krivo  nedelovanja tehnike oziroma kot je ugotovil eden od poslancev Svobode  “kozmični dež”.

Vse skupaj spominja na prizore iz filma  “Airplane”  – Letalo iz davnega leta 1980 ko ena od potnic doživi živčni zlom  po turbolenci in želi zapustiti letalo. Najprej jo grobo pomirja stevardesa, ki jo trese in prilepi na sedež.  Zatem se naredi vrsta, kjer stvari v roke vzamejo potniki, ki želijo pomiriti  potnico najprej s pestmi, in jo pošteno pretepajo,  in zatem se vsuje  –  tretji oziroma četrti potnik pride z velikim ključem, pištolo , kijem ….”.

 

Gre za ameriško komedijo z naslednjo zgodbo: “Potem ko posadka zboli zaradi zastrupitve s hrano, mora nevrotični nekdanji lovski pilot varno pristati na komercialnem letalu , polnem potnikov,  ki so popolnoma izgubili živce” ali “potem ko piloti komercialne letalske družbe zbolijo, mora človek, ki se boji letenja, zagotoviti, da letalo varno pristane”.
Uspešna komedija ‘Airplane!’ je stara 40 let. Kaže na starost, a je še vedno aktualna

Film močno spominja na dogajanje v državi, kjer si vsak, ki ima pet minut časa “obriše čevlje” v trenutno oblast oziroma predsednika vlade Roberta Goloba. Ob spremljanju politične drame se vedno spomnim na novinarsko pravilo, ki ga je vedno izpostavljal legenda slovenskega žurnalizma,  pokojni Danilo Slivnik. Če gre “karavana” v eno smer in v konkretnem primeru vsi pljuvajo po predsedniku vlade, je nujno potrebno obrniti optiko in že zaradi higiene je potrebno pisati drugače, kot vsi ostali.  Tudi, če morda v tistem trenutku nimaš prav.  Prevedeno v konkretno dogajanje bi bilo potrebno začeti braniti braniti Goloba, še posebej v trenutku, ko je na bolniški.

 

COMMENTS

Wordpress (0)