“Ta tip, ki se sral v zlatem stranišču pravi, da je nekako , človek iz ljudstva, je smešen” – Igralec George Clooney obračunal z Donaldom Trumpom, ker ga je obtožil, da je del “hollywoodske elite” – TOPNEWS.si

“Ta tip, ki se sral v zlatem stranišču pravi, da je nekako , človek iz ljudstva, je smešen” – Igralec George Clooney obračunal z Donaldom Trumpom, ker ga je obtožil, da je del “hollywoodske elite”

“Ta tip, ki se sral v zlatem stranišču pravi, da je nekako , človek iz ljudstva, je smešen” – Igralec George Clooney obračunal z Donaldom Trumpom, ker ga je  obtožil, da je del “hollywoodske elite”

Takole je: “Odraščal sem v Kentuckyju. Prodajal sem zavarovanje od vrat do vrat. Prodajal sem ženske čevlje. Delal sem v celonočni trgovini z alkoholnimi pijačami. Kupil sem obleke, ki so bile prevelike in predolge, ter jih rezal spodnji del hlač, da bi naredil kravate, da bi imel kravato, da bi šel na razgovore za službo. Odraščal sem in razumel, kako je, če osem let nimam zdravstvenega zavarovanja. Torej ta ideja, da sem nekako “hollywoodska elita” ” in ta tip, ki se sral v zlatem stranišču, je nekako človek iz ljudstva, je smešen. Ljudje v Hollywoodu so večinoma ljudje s Srednjega zahoda, ki so se preselili v Hollywood, da bi imeli kariero. Torej ta ideja o ” obalni eliti”, ki živi v mehurčku, smešna…”je dejal Clonny.

Clooney je podpiral obe predsedniški kampanji Baracka Obame leta 2008 in 2012 . Clooney je podprl Hillary Clinton za predsedniške volitve leta 2016 . [90] Clooney je podprl Joeja Bidna za predsedniške volitve leta 2020 in 28. julija 2020 je skupaj z Obamo gostil virtualno zbiranje sredstev za Bidna.

Clooney je skupaj z Bradom Pittom , Mattom Damonom , Donom Cheadlom , Davidom Pressmanom in Jerryjem Weintraubom vključen v Not On Our Watch Project , organizacijo, ki usmerja globalno pozornost in sredstva za zaustavitev in preprečevanje množičnih grozodejstev . Februarja 2009 je z kolumnistom New York Timesa Nicholasom D. Kristofom obiskal Goz Beido v Čadu .Januarja 2010 je organiziral teleton Hope for Haiti Now , ki je zbiral donacije za žrtve potresa na Haitiju leta 2010 .

Marca 2012 je Clooney igral z Martinom Sheenom in Bradom Pittom v predstavi ‘8’ Dustina Lancea Blacka – uprizorjeni uprizoritvi zveznega sojenja , ki je razveljavilo kalifornijsko prepoved istospolnih porok Prop 8 – kot odvetnik David Boies . [99] Produkcija je potekala v Wilshire Ebell Theatre in predvajana na YouTubu , da bi zbrali denar za Ameriško fundacijo za enake pravice . Septembra 2012 je Clooney ponudil zmagovalca dražbe peljati na kosilo v korist Gay, Lesbian and Straight Education Network ( GLSEN ). GLSEN si prizadeva za ustvarjanje varnega prostora v šolah za otroke, ki so ali se lahko dojemajo kot geji , lezbijke , biseksualci ali transseksualci .

Tukaj je odgovor Georgea Clooneya, potem ko ga je Trump obtožil, da je “hollywoodska elita”. “Takole je: odraščal sem v Kentuckyju. Prodajal sem zavarovanje od vrat do vrat. Prodajal sem ženske čevlje. Delal sem v celonočni trgovini z alkoholnimi pijačami. Kupil sem obleke, ki so bile prevelike in predolge, ter jih rezal spodnji del hlač, da bi naredil kravate, da bi imel kravato, da bi šel na razgovore za službo. Odraščal sem in razumel, kako je, če osem let nimam zdravstvenega zavarovanja. Torej ta ideja, da sem nekako “hollywoodska elita” ” in ta tip, ki se sra v zlatem stranišču, je nekako človek iz ljudstva, je smešen. Ljudje v Hollywoodu so večinoma ljudje s Srednjega zahoda, ki so se preselili v Hollywood, da bi imeli kariero. Torej ta ideja o ” obalne elite” živeti v mehurčku je smešno. Kdo živi v večjem mehurčku? Živi v zlatem stolpu in ima dvanajst ljudi v svojem podjetju. Ne vodi korporacije s stotisoči ljudi, ki jih zaposluje in skrbi zanje … Vodil je podjetje dvanajstih ljudi!Ko režiraš film, imaš sedem različnih sindikatov, ki si vsi želijo različne stvari, z vsemi moraš najti soglasje in jih moraš prepričati, da se premikajo v isto smer. Nikoli mu ni bilo treba storiti česa takega. Samo pogledam ga in se nasmejim, ko ga vidim reči “hollywoodska elita.” Hollywoodska elita? Jaz nimam zvezde na Hollywood Boulevard, Donald Trump ima zvezdo na Hollywood Boulevard! Jebi se!” – George Clooney igralec, filantrop, humanitarec in aktivist

COMMENTS

Wordpress (0)