(V ŽIVO) Toninovi na kongresu v Horjulu tudi o” aktualni politični situaciji” – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) Toninovi na kongresu v Horjulu tudi o” aktualni politični situaciji”

(V ŽIVO) Toninovi na kongresu v Horjulu tudi o” aktualni politični situaciji”

NSi na kongresu v Horjulu obravnava programska izhodišča za evropske volitve, v katerih izpostavljajo močno gospodarstvo, spremembe migracijske politike in zeleno transformacijo. Podrobneje pa jih bodo danes obravnavali tudi na panelnih razpravah.

Uvodoma je članstvo nagovoril tudi predsednik EPP Manfred Weber, ki je poudaril, da bodo volitve ključne za EU, zato pri pripravi programa EPP računa tudi na NSi. V Evropski ljudski stranki imajo predvsem rešitve za ljudi, težav ne napihujejo, kot to počnejo skrajneži, je dejal v videonagovoru.

V nadaljevanju kongresa je pričakovati tudi nagovor evropske poslanke NSi Ljudmile Novak, osrednji kongresni nagovor pa ima  predsednik stranke Matej Tonin.

 

V opozicijski NSi pa se na boj za stolčke v Evropskem parlamentu pripravljajo tudi kadrovsko. Zaključili so že evidentiranje kandidatov, končno sestavo kandidatne liste bodo potrjevali v začetku prihodnjega leta. Barve NSi na evropskem političnem parketu trenutno zastopa evropska poslanka Ljudmila Novak, ki pa še ni sporočila, ali se bo odločila za vnovično kandidaturo.

Na kongresu se sicer stranka ne bo izognila niti aktualni politični situaciji, ki se je bo v osrednjem nagovoru dotaknil prvak stranke Matej Tonin. Ta ocenjuje, da se je Slovenija znašla v političnem kaosu, najboljša možnost za izhod iz “politične krize” pa bi po njegovih besedah bilo oblikovanje drugačne vladne koalicije, za katero da na političnem parketu z vsakim dnem narašča pripravljenost.

Kongresno dogajanje v Horjulu  prenašamo v živo na Topnews.si in Youtube kanalu Toptv.si.

COMMENTS

Wordpress (0)