(V ŽIVO) Kaj pa zdaj? Danes ob isti uri in na istem mestu (Trgu republike) Nika Kovač Inštitut 8. marec in Pavel Rupar Inštitut 1. oktober – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) Kaj pa zdaj? Danes ob isti uri in na istem mestu (Trgu republike) Nika Kovač Inštitut 8. marec in Pavel Rupar Inštitut 1. oktober

(V ŽIVO) Kaj pa zdaj? Danes ob isti uri in na istem mestu (Trgu republike) Nika Kovač Inštitut 8. marec in Pavel Rupar Inštitut 1. oktober

Danes bosta za visokooktansko dogajanje na političnem prizorišču poskrbela liderja obeh Inštitutov, Nika Kovač in Pavel Rupar, ki sta ob istem času in na istem mestu na Trgu republike ob 11. uri napovedala vsak svojo tiskovno konferenco.  Gremo po vrsti v sredo , 8. nov., 20:31 (pred 7 dnevi) smo na elektronski naslov prejeli vabilo za tiskovno konferenco Pavla Ruparja, včeraj pa je prispelo še vabilo Nike Kovač in in Inštituta 8. marec, ki je prav tako sklical tiskovno konferenco ob isti uri kot Inštitut 1. oktober.

Društvo “Inštitut 1. oktober” in
ljudska iniciativa “Glas upokojencev”
Spoštovani,
v priponki vam pošiljamo Vabilo na konferenco za medije, ki bo 15.11.2023 pred DZ v Ljubljani!
Vse dobro vam želim,
Pavel Rupar
14. novembra  2023, 15:34 (pred 12 urami) pa smo dobili še vabilo Inštituta 8. marec z naslednjo vsebino:

Pozdravljeni,

vabimo vas na tiskovno konferenco, ki bo potekala v sredo, 15.11, ob 11:00 na Trgu Republike. 
Na njej bomo spregovorili o pozivu vladi in državnemu zboru proti socialnim rezom, ki bodo najbolj prizadeli družine, šolarje, dijake in študente. 
Vlada je namreč prejšnjo sredo kljub draginji sprejela dopolnjen predlog proračuna, v katerem ohranja odločitev, da socialnih prejemkov, kot so otroški dodatki, državne in Zoisove štipendije za dijake in študente, denarna socialna pomoč, varstveni dodatek, subvencije najemnin, subvencije vrtcev in šolskih kosil, ne bo uskladila z inflacijo, čeprav tako določa zakon.
Poleg članov programskega odbora Inštituta 8.marec bodo svojo izjavo o tem, da  mora vlada od te ideje odstopiti, na tiskovni konferenci delili tudi:
– Ema Verbnik (Rdeči križ-območno združenje Ljubljana), 
– Goran Lukić (Delavska svetovalnica)
– Svetlana Slapšak (pisateljica, antropologinja),
– Gorazd Kovačič (predavatelj na oddelku za sociologijo), 
– Mojca Žerak (sindikat Mladi plus),
– Andrej Zorko (Zveza svobodnih sindikatov Slovenije)
in drugi.
Lep pozdrav
“Naj stvari so tri,” zato za konec še namig ministru za notranje zadeve Boštjanu Poklukarju, da na Trg republike pošlje še “može v modrem”, če bi slučajno zadeve ušle izpod nadzora, saj je že sinoči zavladala panika v obeh taborih.  Seveda bomo dogajanje na Trgu republike, kjer bi lahko prišlo do prvega javnega soočanja med Pavlom Ruparjem in Niko Kovač oziroma med obema Inštitutom 8.marec in Inštitutom 1. oktober, prenašali v živo na Topnews.si in Youtube kanalu Toptv.si ob 11. uri.

COMMENTS

Wordpress (0)