“V zraku je politični Der Untergang formalno vladajoče garniture” – Janez Janša “o pripravi javnosti na šok, ki ga prinaša današnja anketa Mediane v Delu – TOPNEWS.si

“V zraku je politični Der Untergang formalno vladajoče garniture” – Janez Janša “o pripravi javnosti na šok, ki ga prinaša današnja anketa Mediane v Delu

“V zraku je politični Der Untergang formalno vladajoče garniture” –  Janez Janša “o pripravi javnosti na šok, ki ga prinaša današnja anketa Mediane v Delu

Anketa, ki jo je Mediana opravila za Delo in je objavlja danes , kaže strmoglavljenje premierja Roberta Goloba na konec lestvice politikov. Takšnega padca do zdaj ni doživel še nihče, danes piše Delo. Število nezadostnih ocen, ki jih je prejel Golob, je višje od nezadostnih ocen, ki jih je prejel predsednik SDS Janez Janša.

Podpora je močno padla tudi Gibanju Svoboda. “Anketa bo zato gotovo trenutek streznitve in hladen tuš za največjo koalicijsko stranko, ki za vodilno opozicijsko SDS močno zaostaja. Razlika med njima znaša toliko, kot imata skupaj izmerjeno podporo tokrat NSi in Levica skupaj,” so zapisali na Delu.

»Vsa velika pričakovanja so se razblinila, ne verjamem, da je kje še kdo, ki verjame, da je ta vlada sposobna še kaj resnega v koristi države narediti. Na levici vlada panika, ker jo to, kar se dogaja, lahko pokoplje,« komentira rezultate ankete Dejan Verčič, tokratni gost podkasta Moč Politike . Verčič  sicer pa profesor na FDV in komunikator, ki je svetoval številnim politikom, tudi Janezu Drnovšku ugotavlja , “da bi Brez tviterja bil Janša morda še premier”. Janez Janša pa je padec podpore vladajoči Svobodi analiziral seveda kje drugje, kot  na  omrežju X.

“Že nekaj dni se #MSM trudijo s pripravo javnosti na šok, ki ga prinaša jutrišnja anketa Mediane (@Delo ). Kaj podobnega se v zadnjih 35 letih še nikoli ni dogajalo. V zraku je politični #DerUntergang formalno vladajoče garniture,” je na družbenem omrežju X zapisal Janez Janša.

 

“Že nekaj dni se MSM trudijo s pripravo javnosti na šok, ki ga prinaša jutrišnja anketa Mediane (@Delo). Kaj podobnega se v zadnjih 35 letih še nikoli ni dogajalo. V zraku je politični #DerUntergang formalno vladajoče garniture.

Centri moči, katerih obstoj se niti ne skriva več, v veliki nervozi iščejo zamenjavo za PV Goloba. S tem hočejo podaljšati oblast nesposobne koalicije ter pridobiti čas za ustvarjanje “novega” obraza. Vodstvi koalicijskih @strankaSD in @strankalevicapri tem aktivno sodelujeta.

Zamera, jeza in bes osrednjega centra moči je še narasel po zadnjem konfliktu med #Svoboda in @NovaSlovenija . S tem je namreč ogrožen njihov ključni politični cilj tega mandata: Ustavne spremembe, s katerimi želijo cementirati imenovanje sodnikov brez javnosti, spremeniti volilni sistem po volji tranzicijske levice ter uvesti možnost selektivnega odločanja na ustavnem sodišču.
Vse od leta 2000, ko je združena SLS-SKD omogočila tranzicijski levici spremembo ustave za preprečitev uvedbe večinskega sistema, #neizvoljeni centri moči niso uspeli zagotoviti 2/3 večine v @Drzavnizbor za željene spremembe po svoji meri. Tokrat je zaradi kolaboracije @NovaSlovenija kazalo odlično, vendar solo akcija GS pri odstavljanju kadrov
@NovaSlovenija sedaj ta ključni cilj ogroža. Pogojno lahko za nekaj časa le #NSi podaljša politično življenje PV Golobu in sicer s tem, da ne odstopi od podpore spornim ustavnim spremembam.
Nervoza #neizvoljeni centrov moči je toliko večja, ker se zaradi kaotičnega stanja med poslanci #GS zamenjava PV Goloba lahko tudi sfiži in do predčasnih volitev tako lahko pride prej, preden bodo nanje pripravljeni.

V naslednjih tednih in mesecih lahko tako pričakujemo vse prej kot stabilno okolje za potrebne reforme in obnovo po avgustovski ujmi. Poleg tega se bo težka artilerija (represija) centrov moči z že preiskušenimi metodami zlorabe državnih organov in MSM na vse načine lotevala stranke SDS, Janez Janša Janše ter tistih redkih medijev ( Nova24TV , @Demokracija1…) ki jih ne obvladujejo.

Ker je tudi zunanje okolje bolj nestabilno kot kadarkoli po naši osamosvojitvi in to z močnim trendom poslabševanja, bo čas pred nami nevaren. Slovenija tudi zato nujno potrebuje strateško stabilizacijo notranjih razmer. Edina demokratična pot do te rešitve so čimprejšnje volitve v državni zbor,” je še zapisal Janša.

COMMENTS

Wordpress (0)