“Lahko vam pa samo ponovno zatrdim, da ji (Tatjani Bobnar op. av.) popolnoma zaupam” – Nataša Pirc Musar vs. Robert Golob – TOPNEWS.si

“Lahko vam pa samo ponovno zatrdim, da ji (Tatjani Bobnar op. av.) popolnoma zaupam” – Nataša Pirc Musar vs. Robert Golob

“Lahko vam pa samo ponovno zatrdim, da ji (Tatjani Bobnar op. av.) popolnoma zaupam” – Nataša Pirc Musar vs. Robert Golob

 Predsednica republike Nataša Pirc Musar je v izjavi po drugem predsedničinem forumu izrazila željo, da bi vlada nadaljevala z reformami, med katerimi je posebej izpostavila zdravstveno. V tej luči je pozdravila tudi napoved, da rekonstrukcije vlade ne bo, saj bi ta povzročila “mrtvi tek”. Znova je izrazila zaupanje v svetovalko Tatjano Bobnar.

V izjavi po forumu na temo prehranske varnosti in suverenosti, ki je danes potekal na Brdu pri Kranju, je Pirc Musar v odgovoru na novinarsko vprašanje o aktualnih političnih razmerah dejala, da “ni na njej, da v tem trenutku kritizira notranjo politično situacijo”. Ta se trenutno sicer “bolj kaže kot kriza koalicije ali pa morda predvsem kot kriza vladajoče stranke”, meni.

Obenem pa je “prepričana, da se vsi vodilni zavedajo, kako zelo pomembno je, da Slovenija sprejme in začne delati prepotrebne reforme”. Po četrtkovem sestanku koalicije je tako “vendarle vesela” tudi zaradi informacije, da rekonstrukcije vlade v tem trenutku ne bo, saj je prepričana, da bi ta povzročila “predolg mrtvi tek in upam, da bodo ministrstva nadaljevala, kar so si zadala”.

Kot ugotavlja predsednica, imamo namreč “vsi občutek, in vemo, da nas ta občutek trenutno ne vara, da so vse reforme zastale”. “Edino, kar teče in prav je, da teče, so seveda popoplavne reforme (…). Upam in želim si, da bi ta vlada nazaj pognala os z ostalimi reformami, predvsem z zdravstveno, ki pa je po mojem ena ključnih v državi,” je dejala. Tudi sama se želi v bližnji prihodnosti srečati z novo zdravstveno ministrico Valentino Prevolnik Rupel in ji osebno predati priporočila, ki so jih oblikovali na prvem predsedničinem forumu na temo zdravstva.

Na vprašanje glede pričanja svetovalke za človekovo varnost v njenem uradu, sicer pa nekdanje notranje ministrice Tatjane Bobnar pred preiskovalno komisijo DZ, ki preiskuje sume političnega vmešavanja v policijo, s katerim je Bobnarjeva obremenila tudi premierja Roberta Goloba, je Pirc Musar dejala, da ni na njej, da komentira, komu v tem konkretnem primeru bolj verjame. Sama zaupa v pravno državo, zato prepušča to pristojnim institucijam. Ponovila je sicer, da Bobnarjeva še uživa njeno zaupanje.

Priznala je, da so zaradi tega “določene napetosti” med njo in predsednikom vlade. “Lahko vam pa povem, da sem ravno včeraj s predsednikom vlade govorila, da se že dogovarjava, kdaj se naslednjič dobiva na sestanku. Moja želja je, da oba razmišljava o prihodnosti Slovenije in o strateških razmislekih in premikih, ki čakajo Slovenijo,” je še dejala Pirc Musar.

COMMENTS

Wordpress (0)