Jože P. Damjan spet načel živce nasprotnikom: “Ob tem izraelskem masakru nad civilnim prebivalstvom v Gazi se zdi, da je ruski napad na Ukrajino skorajda civilizirana posebna vojaška operacija” – TOPNEWS.si

Jože P. Damjan spet načel živce nasprotnikom: “Ob tem izraelskem masakru nad civilnim prebivalstvom v Gazi se zdi, da je ruski napad na Ukrajino skorajda civilizirana posebna vojaška operacija”

Jože P. Damjan spet načel živce nasprotnikom: “Ob tem izraelskem masakru nad civilnim prebivalstvom v Gazi se zdi, da je ruski napad na Ukrajino skorajda civilizirana posebna vojaška operacija”

 Smrtonosni izraelski zračni napadi na begunsko taborišče Džabalija na severu Gaze, v katetrem je bilo ubitih več deset ljudi, bi “lahko štel za vojni zločin”, so sporočili iz Urada ZN za človekove pravice. Izraelska vojska je omenjeno taborišče v dveh dneh napadla dvakrat.

“Ob tem izraelskem masakru nad civilnim prebivalstvom v Gazi se zdi, da je ruski napad na Ukrajino skorajda civilizirana posebna vojaška operacija,” je Jože P. Damijan zapisal na družbenem omrežju X

Glede na veliko število civilnih žrtev in obseg uničenja po izraelskih zračnih napadih na begunsko taborišče Džabalija imamo resne pomisleke, da gre za nesorazmerne napade, ki bi lahko pomenili vojne zločine,” je urad zapisal na družbenem omrežju X, nekdanjem Twitterju, poroča francoska tiskovna agencija AFP.Civilna zaščita v palestinski enklavi, kjer je na oblasti gibanje Hamas, je sporočila, da so bile v novem napadu ubite celotne družine.

“To je le zadnje grozodejstvo, ki je doletelo ljudi v Gazi, kjer so boji prešli v še bolj grozljivo fazo, z vedno bolj grozljivimi humanitarnimi posledicami,” je danes opozoril vodja službe za humanitarne zadeve in nujno pomoč ZN Martin Griffiths. Kot je dejal, “se zdi, da svet ne more ali noče ukrepati”.

V napadu na taborišče je bilo v torek ubitih približno 50 ljudi, še okoli 150 je bilo ranjenih. Po navedbah Izraela je bil v napadu ubit tudi eden od poveljnikov Hamasa, Ibrahim Biari, ki je načrtoval napade na Izrael 7. oktobra.

Izrael je po torkovem napadu danes sporočil, da so kopenske enote ob podpori letalskih sil in mornarice napadle več “terorističnih ciljev” na celotnem območju Gaze, vključno s poveljniškimi centri Hamasa in terorističnimi celicami.

Izraelska ministrica za zunanje zadeve (za javno diplomacijo je takole  razkril namere Izraela: “Izbrisati vso Gazo z obličja zemlje. Da bodo gazanske pošasti letele do južne ograje in poskušale vstopiti na egiptovsko ozemlje, ali pa bodo umrle in njihova smrt bo huda. Gazo je treba izbrisati!”

https://twitter.com/UrosEsih/status/1719697889859883026

https://twitter.com/Delo/status/1719753714313875609

COMMENTS

Wordpress (0)