“Jasno je, da zakulisno sodelovanje SDS in Svobode obstaja” – Matej Tonin v pismu članstvu o tem, da “Janša in Golob snujeta veliko koalicijo” – TOPNEWS.si

“Jasno je, da zakulisno sodelovanje SDS in Svobode obstaja” – Matej Tonin v pismu članstvu o tem, da “Janša in Golob snujeta veliko koalicijo”

“Jasno je, da zakulisno sodelovanje SDS in Svobode obstaja” – Matej Tonin v pismu članstvu o tem, da “Janša in Golob snujeta veliko koalicijo”

Predsednik Nove Slovenije Matej Tonin je v pismu članstvu svoje stranke zapisal, da obstaja zakulisno sodelovanje med Janezom Janšo in Svobodo ter da bo čas pokazal, ali gre tudi za pripravo terena za sklenitev velike koalicije med Janšo in Robertom Golobom.

“Zadnji dnevi so politično pestri in vroči, nikakor pa ne naključni. O vsem tem so nas namreč vnaprej tudi ‘prijazno’ opozorili,” svoje včerajšnje pismo članstvu Nove Slovenije. Med drugim je zapisal, da so bili pred izbruhom afere DARS od tistih blizu vlade obveščeni in prijazno opozorjeni, naj prenehajo z aktivnostmi na komisiji za nadzor javnih financ, s strani SDS pa da naj prekličejo izjavo, da ne bodo več podpirali Janeza Janše, sicer jih bodo zmleli.

“V javnosti nismo izpostavljali, da se Janša in Golob v zakulisju dogovarjata o razrešitvi Urške Klakočar Zupančič, kar je Janša prvič javno priznal v oddaji 24 ur zvečer. Nismo problematizirali dogovorjenih terenskih srečanj Janše in Goloba. Prav tako nismo potencirali, da je Svoboda poleti zaustavila Mojco Šetinc Pašek pri preiskovanju financiranja medijev SDS. Zanimivo je tudi, da se Svoboda še ni lotila resnega preiskovanja zlorab vpogledov v bančne račune, SDS pa še ni šla v ustavno obtožbo predsednika vlade glede zadnjih razkritji nekdanje notranje ministrice. Jasno je, da zakulisno sodelovanje SDS in Svobode obstaja, ” je v pismu članstvu med drugim zapisal Tonin.

Šef NSi gre še korak naprej in napiše, da bo čas pokazal, ali so “opisane aktivnost priprava terena na veliko koalicijo.” Na pismo pa se je na družbenem omrežju X že odzval Janez Janša., ki je zapisal: “Evo, še zadnji dokaz, da se je globoka država odpovedala predsedniku vlade Robert Golobu. Zapušča ga tudi Nova Slovenija, ki   pa na predčasne volitve ne bi šla. Strici ne dajo. Niti besede o edinem produktivnem izhodu iz aktualne godlje. 

Nova Slovenija po letu in pol servilnosti in kupčkanja kar naenkrat kaže zobe, čeprav podpisov pod preiskovalno Gen-i, obljubljenih maja 2022, še vedno ni. V zapisih o
stranki SDS pa je več laži kot stavkov. Neverjetno, kako lahkomiselno šef Robert Ilc zapiše, Matej Tonin pa podpiše nekaj, kar je itak ali očitna laž že danes ali pa se bo to kot laž izkazalo v kratkem. In potem? Dr. Bajuk se obrača v grobu, ko vidi, kakšnim prevarantom je nekoč ugledna stranka padla v roke”.

“Glede na to, da so se stara leva omrežja že odpovedala Robertu Golobu in ob dejstvu, da SD in Levica vedno bolj odkrito iščeta priložnost, da skočita s potapljajoče vladne ladje, je Janez Janša praktično še edini, ki ostane Robertu Golobu pred dokončnim potopom. Ob popolnoma nesposobni vladi in politično izpraznjeni SDS, ki se zateka k zares osupljivim idejam (denimo splošno oboroževanje ljudi), je NSi edina normalna alternativa,” članom svoje stranke še sporoča Tonin.

 

COMMENTS

Wordpress (0)