(VIDEO) “Blitzkrieg” v Svobodi – Šok za Mojco Šetinc Pašek in Roberta Pavšiča ter težki pogoji za “kapitulacijo” Urške Klakočar Zupančič – TOPNEWS.si

(VIDEO) “Blitzkrieg” v Svobodi – Šok za Mojco Šetinc Pašek in Roberta Pavšiča ter težki pogoji za “kapitulacijo” Urške Klakočar Zupančič

(VIDEO) “Blitzkrieg” v Svobodi – Šok za Mojco Šetinc Pašek in Roberta Pavšiča ter težki pogoji za “kapitulacijo” Urške Klakočar Zupančič

Razplet današnje seje Sveta Gibanja Svoboda in pred tem izvršilnega odbora je bil šokanten, ne samo za novinarje, saj ga ni predvidel nihče ampak predvsem za poslanko Mojco Šetinc Pašek, ki se je seje sicer udeležila in jo po prejemu sklepov stranke tudi predčasno zapustila skozi garažo Gospodarske Zbornice Slovenije, kjer se je zadeva odvijala. Kaj natančno je bil razlog za izključitev Paškove ne samo i7z stranke ampak tudi iz poslanske skupine, saj ne bo več vabljena na seje, bo znano čez osem dni, ko naj bi se opredelila do očitkov vrha stranke.

Robert Golob je udaril tudi v bližino Urške Klakočar Zupančič , saj je bil izključen njen svetovalec Robert Pavšič sicer nesojeni sekretar državnega zbora. Ob tem je Golob povedal tudi, da je svet brez glasu proti odločil, da poslanko Mojco Šetinc Pašek in bivšega poslanca LMŠ, v tem mandatu pa svetovalca v kabinetu Klakočar Zupančičeve Roberta Pavšiča izključijo iz stranke. Glede na to , da sta oba bivša novinarja ni strahu, da ne bi povedala svoje plati zgodbe.

Kakšno zaroto proti Robertu Golobu oziroma proti Svobodi naj bi kovala v “sostorilstvu, ” kot rečeno ni popolnoma jasno. Še najbolje jo je  v čistkah odnesla Urška Klakočar Zupančič, ki je obdržala funkcijo, vendar ostala brez mesta podpredsednice stranke.

Klakočar Zupančič je v izjavi za medije pojasnila, da se je za odstop z mesta podpredsednice Gibanja Svoboda odločila po tehtnem premisleku. Odločitev je sprejela iz osebnih razlogov, saj ji opravljanje funkcije predsednice DZ jemlje ves njen čas. “Kot predsednica DZ si ne želim, da ta funkcija postane torišče sporov ali lansiranja kakšnih razkolov,” je poudarila in dodala, je stranka enotna, prav tako poslanska skupina Svoboda. Na mesto podpredsednice Gibanja Svoboda so danes imenovali poslanko Saro Žibrat.

Na vprašanje o informacijah, ki so zaokrožile v javnosti o tem, da je Golob Klakočar Zupančičevo pozval k odstopu z mesta predsednice DZ, je Golob dejal, da se včasih vpraša, kje mediji dobijo informacije. “Tudi o mojem odstopu sem jaz že dostikrat bral v medijih, ampak tega filma Janez Janša ne bo videl,” je dejal.

Po njegovih besedah je bilo sporočilo današnje seje sveta namreč jasno: “Ostajamo trdni in enotni, zato, ker vemo, zakaj smo tukaj, ker nismo zaradi sebe, ampak smo zato, da uresničujemo voljo volivk in volivcev in ne bomo dovolili, da bi kdorkoli kot posameznik rušil stranko, ki je v resnici odpeljala Janeza Janšo iz oblasti.”

Ob tem je Golob povedal tudi, da je svet brez glasu proti odločil, da poslanko Mojco Šetinc Pašek in bivšega poslanca LMŠ, v tem mandatu pa svetovalca v kabinetu Klakočar Zupančičeve Roberta Pavšiča izključijo iz stranke. Šetinc Pašek in Pavšič za zdaj na vprašanja o njunih nadaljnjih korakih še nista odgovorila.

Na dodatna vprašanja o razlogih za izključitev omenjenih članov, je odgovoril, da “se natančno ve, na kateri gol je treba streljati, ko začneš zabijati avtogole, pa v ekipi nimaš kaj več iskati”.

V zadnjem času so po Golobovih besedah v Gibanju Svoboda ugotovili, da je o stranki krožilo veliko zlonamernih dezinformacij. Deležni so jih bili tudi mediji, tudi glede pričakovanj od današnje seje sveta stranke. “Čudim se, kako je možno, da je medijska realnost tako daleč od dejanskega stanja, ne samo v Svobodi, ampak še kje drugje,” je dejal premier.

V stranki so danes razpravljali tudi o tem, da je prišel čas za preverjanje uresničevanja koalicijskih zavez, pa tudi za začetek razprav o rekonstrukciji vlade. Na to temo se bo Golob po praznikih sestal s predsednico SD Tanjo Fajon in koordinatorico Levice Asto Vrečko.

Na dodatno vprašanje je odgovoril, da je pri rekonstrukciji vlade odprto vse, pri tem pa bo pomembno, ali so bili učinkoviti pri izpolnjevanju koalicijskih zavez, ki so jih dali volivcem.

Dopušča tudi možnost “radikalnega zmanjšanja števila ministrstev”. V zadnjem letu, še posebej ob poletnih ujmah, so namreč ugotovili, da medresorska usklajevanja med velikim številom ministrstev postanejo cokla za učinkovitost delovanja vlade. “Veliko število je vse, kar je večje od 12,” je pristavil.

Stranka je danes sicer začela tudi postopek evidentiranja kandidatov za evropske volitve. V stranki imajo ambiciozne cilje, zato na listo nameravajo vključiti najboljše kandidate, prav tako se zavedajo, pomembnosti evropskih volitev – ne le z vidika evropske agende, pač pa tudi z vidika preizkušanja zaupanja ljudi v stranko Gibanje Svoboda, je poudaril.

COMMENTS

Wordpress (0)