Svet Gibanja Svoboda tudi o pozivu Roberta Goloba Urški Klakočar Zupančič naj odstopi z mesta predsednice DZ – TOPNEWS.si

Svet Gibanja Svoboda tudi o pozivu Roberta Goloba Urški Klakočar Zupančič naj odstopi z mesta predsednice DZ

Svet Gibanja Svoboda tudi o pozivu Roberta Goloba Urški Klakočar Zupančič naj odstopi z mesta predsednice DZ

Svet Gibanja Svoboda bo popoldne razpravljal o pripravah na evropske volitve, na katere se stranka podaja prvič. Na dnevnem redu je tudi razprava o aktualnem političnem dogajanju. Pri tem se najbrž ne bodo mogli izogniti razmeram v vladni koaliciji kot tudi pogovoru o kandidatih, ki bi lahko zasedli izpraznjene ministrske stolčke v vladni ekipi.

V največji vladni stranki sicer neformalne priprave na evropske volitve tečejo že nekaj časa, o prvem nastopu v boju za mesta na evropskem političnem parketu pa bo beseda tekla tudi na današnji seji sveta stranke. V luči tega je pričakovati tudi pogovore o začetku postopkov za evidentiranje kandidatov. Stranko sicer trenutno v Bruslju zastopata evropska poslanca Irena Joveva in Klemen Grošelj, ki jo je ob združitvi v stranko “prispevala” LMŠ. Oba evroposlanca sta v preteklih mesecih že izrazila pripravljenost na vnovično kandidaturo.

Člane sveta Gibanja Svoboda pa danes čaka tudi razprava o aktualnem političnem dogajanju, ki v zadnjih tednih diktira tempo na slovenskem političnem parketu. Premier in predsednik stranke Robert Golob je med drugim trenutno v iskanju treh ministrov za vodenje resorjev v kvoti lastne stranke. Predsednik vlade Golob je sicer ob tem v nedavnem intervjuju dopustil tudi možnost pogovorov o manjšanju števila resorjev.

Po neuradnih informacijah N1 in Dela pa bi lahko na svetu govorili tudi o politični usodi Urške Klakočar Zupančič. Golob naj bi jo namreč pozval k odstopu z mesta predsednice DZ, potem ko se je pri glasovanju o razrešitvi kmetijske ministrice Irene Šinko vzdržala in torej ni podprla premierjevega predloga.

Za Gibanjem Svoboda in vladno koalicijo so sicer tedni burnega dogajanja. Nemalo prahu je minuli teden v javnosti dvigoval razpis obrambnega ministrstva za snemanje vojaškega resničnostnega šova, ta teden na političnem parketu odmevajo tudi domnevne nepravilnosti pri poslih Darsa ter pričanje nekdanje notranje ministrice Tatjane Bobnar pred preiskovalno komisijo DZ o političnih pritiskih premierja nanjo v času ministrovanja.

COMMENTS

Wordpress (0)