(VIDEO) 100 tisoč protestnikov na propalestinskem pohodu v središču Londona – TOPNEWS.si

(VIDEO) 100 tisoč protestnikov na propalestinskem pohodu v središču Londona

(VIDEO) 100 tisoč protestnikov na propalestinskem pohodu v središču Londona

V Evropi in ZDA je danes potekalo več shodov v podporo Palestincem. Med drugim se je več tisoč ljudi zbralo na protestu v nemškem Düsseldorfu, v Berlinu pa so shod prepovedali. V Londonu je na ulicah protestiralo več deset tisoč ljudi, v Manhattnu pa se je zbralo nekaj sto propalestinskih protestnikov, poročajo tuje tiskovne agencije.

https://twitter.com/visegrad24/status/1716142075442311190

V Nemčiji so danes potekali shodi v več mestih. Samo v Düsseldorfu se je zbralo 5000 ljudi, ki so vzklikali slogane v podporo Palestincem, številni so vihteli palestinske zastave. Demonstracije so bile napovedane še za Köln, Bielefeld in druga mesta. V Münstru se je shoda udeležilo okoli tisoč ljudi, hkrati jih je bilo 700 na proizraelskem shodu.

V nemški prestolnici Berlin pa je policija prepovedala en shod v podporo Palestincem, saj se oblasti bojijo spodbujanja antisemitskih stališč in širjenja nasilja, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

V Londonu se je na demonstraciji zbralo več deset tisoč ljudi, policija ocenjuje, da je bilo do 100.000 protestnikov. Številni so v rokah vihteli palestinske zastave, na transparentih pa so pozivali h koncu vojne v Gazi. Podoben shod je potekal v irskem Dublinu, kjer je protestiralo nekaj tisoč ljudi.

Shod je danes potekal tudi v ZDA. V Manhattnu se je zbralo več sto podpornikov Palestincev. Več protestnikov so aretirali, ker so blokirali promet.

COMMENTS

Wordpress (0)