(VIDEO) Poslušajte to mlado Američanko, kako je “šolala” novinarko CNN – Prav osupljivo je – TOPNEWS.si

(VIDEO) Poslušajte to mlado Američanko, kako je “šolala” novinarko CNN – Prav osupljivo je

(VIDEO) Poslušajte to mlado Američanko, kako je “šolala” novinarko CNN – Prav osupljivo je

Ameriški predsednik Joe Biden je v petek na sprejemu za zbiranje sredstev za svojo predsedniško kampanjo v Washingtonu dejal, da je Hamas napadel Izrael zato, da prepreči normalizacijo odnosov Izraela s Savdsko Arabijo, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Biden je dejal, da je bil eden od razlogov za napad Hamasa to, da je Savdska Arabija nameravala vzpostaviti diplomatske odnose z Izraelom, s čimer bi se Bližnji vzhod po prepričanju Bidna združil.

Normalizacija odnosov med Izraelom in Savdsko Arabijo naj bi se res pripravljala, vendar pa so spopadi to preprečili, pojasnjuje AFP.Pripadniki Hamasa so 7. oktobra iz Gaze napadli Izrael, ubili 1400 ljudi in zajeli okrog 200 talcev, Izrael pa je odgovoril z blokado Gaze in bombardiranjem, v katerem je umrlo že skoraj 4200 ljudi, pripravlja pa se na kopensko ofenzivo. Spopad grozi, da bi se lahko razširil po regiji Bližnjega vzhoda.

“Vaša zunanja politika in ideja demokracije sta prispevali k ustanovitvi Hamasa.” Poslušajte to mlado damo, ki se šola novinarko CNN. Mnogi v Ameriki se ne zavedajo, da se zdaj soočamo s posledicami lastnih dejanj, ki niso rodila ljubezni, ampak sovraštvo. Spomnim se, da je Hillary Clinton razpravljala o tem, kako so ustvarili ‘džihadiste’ in jih s pomočjo Pakistana urili za boj v sovjetski vojni. Kasneje se je Amerika umaknila in začela ciljati na te džihadiste, zaradi česar so se obrnili proti Pakistanu zaradi podpore ZDA.
Za Američane Pakistan zdaj velja za teroristično državo ali pristanišče za teroriste. Vendar smo bili vpleteni v ustvarjanje teh teroristov. Zakaj to pozabimo? Če bi katera koli druga država zagrešila podobne zločine, kot jih Izrael počne s Palestinci v imenu Hamasa, bi tako imenovane moderne demokracije zavzele visoko moralno stališče in obsodile ta dejanja. Ko pa gre za Izrael, dajejo prednost svojim geopolitičnim interesom in številni narodi so na strani Izraela. Prepričan sem, da tudi tem modernim državam ni prav nič mar za izraelske civiliste. Prav osupljivo je!,” je zapisano ob videu duela mlade Amričanske z novinarko CNN.

 

Egipt pa  bo danes, dva tedna od na novo vzplamtelega nasilja med Izraelom in gibanjem Hamas, gostil t. i. vrh za mir, ki se ga bodo udeležili številni voditelji in visoki predstavniki držav. Gostitelj, egiptovski predsednik Abdel Fatah al Sisi naj bi želel med drugim preprečiti stopnjevanje konflikta v regionalno krizo.

Vrha za mir se bodo poleg gostitelja med drugim udeležili palestinski predsednik Mahmud Abas, jordanski kralj Abdulah II., turški predsednik Recep Tayyip Erdogan in savdski prestolonaslednik Mohamed bin Salman. Tam bodo tudi generalni sekretar ZN Antonio Guterres ter predsednik Evropskega sveta Charles Michel in visoki zunanjepolitični predstavnik EU Josep Borrell. Udeležbo je potrdilo še več evropskih politikov, med njimi španski premier Pedro Sanchez, italijanska premierka Giorgia Meloni in nemška zunanja ministrica Annalena Baerbock.

Na seznamu povabljenih pa ni izraelskih predstavnikov. Kot so dejali na izraelskem zunanjem ministrstvu, niso niti povabljeni niti ne bi sodelovali. Na srečanju ne bo niti predstavnikov ZDA in Irana.

Številni politiki se zadnji dni mudijo na Bližnjem vzhodu, kjer skušajo posredovati v konfliktu med Izraelom in palestinskim gibanjem Hamas, ki je pred dvema tednoma izvedel silovit napad na jugu Izraela, v katerem so njegovi pripadniki ubili več kot 1400 ljudi, okoli 200 so jih ugrabili. Na palestinski strani so našteli že skoraj 4200 žrtev izraelskega povračilnega obstreljevanja. Izrael je ob tem ukazal blokado Gaze, ki se sooča s hudim pomanjkanjem osnovnih potrebščin. Po tem ko v petek kljub pričakovanjem še niso odprli prehoda Rafa, upajo da bi se to lahko zgodilo še danes oz. ta konec tedna, s čimer bi lahko enklavo iz Egipta dosegla nujno potrebna pomoč.

COMMENTS

Wordpress (0)