(VIDEO) Tragična izguba: Devet uslužbencev ZN ubitih na območju Gaze – TOPNEWS.si

(VIDEO) Tragična izguba: Devet uslužbencev ZN ubitih na območju Gaze

(VIDEO)  Tragična izguba: Devet uslužbencev ZN ubitih na območju Gaze

V izraelskih zračnih napadih na območje Gaze je bilo od sobote ubitih enajst delavcev palestinske agencije ZN za begunce, v konfliktu pa je bilo ubitih tudi pet članov mednarodnega Rdečega križa in Rdečega polmeseca, so sporočile organizacije.

Medtem pa Izrael nadaljuje svoje “popolno obleganje”, da bi preprečil vstop hrane, goriva in zdravil v Gazo, je mesto z 2,3 milijona prebivalcev ostalo brez elektrike, potem ko je njegova edina elektrarna ostala brez energije. Jalal Ismail iz energetskega organa Gaze je dejal, da bo v mestu zmanjkalo elektrike do srede opoldne.”Elektrarna bo popolnoma prenehala delovati danes ob 14. uri (12. uri po britanskem času) zaradi izčrpanja količine goriva, potrebnega za delovanje,” je dejal.

 

 

Palestinska agencija ZN za begunce je medtem potrdila, da je bilo v izraelskih zračnih napadih na območje Gaze od sobote ubitih 11 njenih delavcev. Agencija ZN za pomoč in zaposlovanje (UNRWA) je sporočila, da so bili nekateri med njimi “ubiti na svojih domovih s svojimi družinami”. UNRWA ni navedla, ali so bili ubiti palestinski ali tuji pripadniki. Med mrtvimi je pet učiteljev, en inženir, en psihološki svetovalec in tri pomožno osebje.

Medtem je Mednarodna federacija društev Rdečega križa in Rdečega polmeseca (IFRC) v ločeni izjavi sporočila, da je bilo v konfliktu ubitih pet njenih članov – štirje v Gazi in eden v Izraelu. IFRC je sporočil, da so bili v sredo v dveh različnih incidentih ubiti štirje reševalci palestinskega Rdečega polmeseca, ko so njihova reševalna vozila zadela.V soboto je voznik reševalnega vozila za Magen David Adom, izraelsko nacionalno službo za nujno pomoč, izgubil življenje, medtem ko je vozil reševalno vozilo za oskrbo poškodovanih, je sporočil IFRC.

COMMENTS

Wordpress (0)