Po “razvajeni ljubljanski kolesarski kaviar levičarski eliti”, ki je dve leti kolesarila na Trgu republike, bo na Kongresnem trgu “katoliška mladež” v petek zjutraj organizirala “prvo javno molitev rožnega venca” – TOPNEWS.si

Po “razvajeni ljubljanski kolesarski kaviar levičarski eliti”, ki je dve leti kolesarila na Trgu republike, bo na Kongresnem trgu “katoliška mladež” v petek zjutraj organizirala “prvo javno molitev rožnega venca”

Po “razvajeni ljubljanski kolesarski kaviar levičarski eliti”, ki je dve leti kolesarila na Trgu republike, bo na Kongresnem trgu “katoliška mladež” v petek zjutraj organizirala “prvo javno molitev rožnega venca”

Katoliška mladina bo  v petek, 13. oktobra 2023, ob 6.30 zjutraj prvič organizira javno molitev rožnega venca na Kongresnem trgu v Ljubljani.

»Javna molitev je mnogo močnejša od zasebne, da pomiri Božjo jezo in prikliče Njegovo usmiljenje, in sveta mati Cerkev, ki jo vodi Sveti duh, je vedno podpirala javno molitev v časih javne tragedije in trpljenja,« piše eden največjih strokovnjakov za rožni venec, »drugo najboljšo molitev za sveto mašo«, sv. Louis Marija Montfortski. Po njegovem napotku in zgledu brezštevilnih drugih držav bomo tudi pri nas začeli z javno molitvijo sv. rožnega venca – za našo domovino in zveličanje njenih duš ter posebne namene, ki jih bomo še objavili.

Prvič vse, še posebej pa mlade može in fante, ki smo prvi poklicani biti voditelji in zgled pri pričevanju vere, vabimo na Kongresni trg v Ljubljani, pred spomenik Presveti trojici, v petek, 13. oktobra, ob 6.30. Molili bomo na pomenljiv datum, ko je leta 1884 papež Leon XIII. po navdihu, ki ga je prejel pri sv. maši, zapisal molitev k sv. nadangelu Mihaelu za Cerkev, pred dobrimi sto leti pa se je Gospa Rožnega Venca zadnjič prikazala v Fatimi in napravila »sončni čudež«, ki ga je videlo 70.000 ljudi, je na spletnem portalu Katoliška cerkev Urban Šifrar iz  Katoliške mladine.

Pobuda močno spominja na dogajanje v sosednji Hrvaški.  Na sosednjem Hrvaškem je namreč molitev že več mesecev zapored, vsaj vsako prvo soboto, ena osrednjih medijskih tem. Moški na Hrvaškem se že vse od oktobra  2022 vsako prvo soboto v mesecu zberejo na glavnem trgu Bana Jelačića v Zagrebu in kleče molijo rožni venec za vse velike potrebe Cerkve in sveta

Svetovno pobudo moških, ki na javnem kraju molijo rožni venec, so prvič pripravili marca 2022. Drugič so se moški v molitvi povezali 8. oktobra, ko so se jim pridružili tudi naši sosedje Hrvati. Tam sedaj vsako prvo soboto v mesecu molijo že v enajstih mestih po državi, zbere se jih na stotine.

Pobudnik molitve na Hrvaškem je dr. Krunoslav Puškar, ki je tudi voditelj projekta Bodite možati in bratstva Vitezov Marijinega Brezmadežnega srca.
Povedal je, da se je navdušil nad slikami in posnetki iz Poljske, Avstralije in drugih držav sveta, na katerih so videli moške, kako na kolenih molijo rožni venec. »Dotaknila se nas je njihova ponižnost, pobožnost in predanost ter želja, da sledijo Kristusu po Mariji.

COMMENTS

Wordpress (0)