(VIDEO) “Ne bom odstopila – še vedno uživam zaupanje predsednika vlade” – Sanja Ajanović Hovnik ostaja, Svoboda jo bo branila – TOPNEWS.si

(VIDEO) “Ne bom odstopila – še vedno uživam zaupanje predsednika vlade” – Sanja Ajanović Hovnik ostaja, Svoboda jo bo branila

(VIDEO) “Ne bom odstopila – še vedno uživam zaupanje predsednika vlade” – Sanja Ajanović Hovnik ostaja, Svoboda jo bo branila

Ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik vztraja, da je v zvezi z razpisom za nevladne organizacije ravnala zakonito in transparentno. S predsednikom vlade Robertom Golobom je govorila v torek in v tem trenutku še vedno uživa njegovo zaupanje. Koalicijskim partnerjem pa bo pojasnila podala v najkrajšem možnem času, je dejala.

Prepričana je, da se bo za ravnanje ministrstva za javno upravo, nje osebno, kot tudi strokovne komisije v zvezi z razpisom na koncu izkazalo, da je bilo zakonito in v skladu z vsemi predpisi, ki na tem področju veljajo.

“Kot ministrica imam popolnoma čisto vest,” je poudarila na današnji novinarski konferenci. Ker pa se zaveda, da je sum padel na celotno izvedbo razpisa in na samo ministrstvo, da je morda v tem primeru ravnalo sporno, bodo naročili tudi zunanjo revizijo, potem ko je že podpisala izredno notranjo revizijo, ki bo opravljena v novembru.

Ministrica je tudi spomnila, da je komisiji za preprečevanje korupcije že podala prijavo in zaprosilo za napotilo, kako ravnati v tem primeru. “Upam, da bodo zadevo pregledali pristojni organi,” pravi. Ob tem na ministrstvu poudarjajo, da ves čas ravnajo transparentno in so zato vso dokumentacijo objavili tudi na spletnih straneh.

Kar zadeva službeno pot v New York, je Ajanović Hovnik pojasnila, da je temeljit pregled pokazal, da obstaja “nekaj organizacijskih težav”, ki so jih že začeli odpravljati. Hkrati so ugotovili tudi sume o nepravilnostih pri izdaji njene letalske karte, zato so že stopili v stik z agencijo, ki je letalsko vozovnico prodala. Če pri agenciji ne bodo naleteli na sodelovanje, pa so po besedah ministrice pripravljeni tudi iti v tožbo.

“Ampak dejstvo je, da ugotavljamo, da nakupi letalskih vozovnic, kot jih že leta poznamo v državni upravi, niso optimalni, zato bom, čeprav sem mislila, da se mi s tem ne bo treba ukvarjati, v najkrajšem možnem času vladi predlagala spremembo načina nakupa letalskih vozovnic,” je pojasnila ministrica.

Glede napovedane interpelacije, ki so jo zoper njo napovedali v SDS, se bo ustrezno odzvala, ko bo interpelacija vložena, je napovedala. Pojasnila je tudi, da zaenkrat ne vidi razloga, da bi se umaknila od pogajanj v javnem sektorju. Če bodo takšne zahteve, se pa tudi lahko umakne.

COMMENTS

Wordpress (0)