(VIDEO) “A ta članek vam je JJ osebno naročil? Ker tole so pa res njegove mokre sanje” – Janez Pogorelec nad Bojana Požarja in posredno nad (Domovino) in Luka Svetino – TOPNEWS.si

(VIDEO) “A ta članek vam je JJ osebno naročil? Ker tole so pa res njegove mokre sanje” – Janez Pogorelec nad Bojana Požarja in posredno nad (Domovino) in Luka Svetino

(VIDEO) “A ta članek vam je JJ osebno naročil? Ker tole so pa res njegove mokre sanje” – Janez Pogorelec nad Bojana Požarja in posredno nad (Domovino) in Luka Svetino

“Vrtovec naj bi bil sicer tisti, ki naj bi že pred časom rekel Toninu, da je zdaj že jasno, da z njim, torej Matejem, Nova Slovenija ne bo naredila preboja. A to naj bi danes spoznal tudi Tonin sam …,” je Bojan Požar na Twitterju povzel svoj članek o dogajanju v opozicijski NSi.

Požar piše, da naj bi minuli petek, ko je Vrtovec dobil v roke tiskano tedensko izdajo Domovine,  slednjega skoraj kap. Zaradi članka Luka Svetine, “Kdo v NSi ruši Mateja Tonina?”.

“Ker »antijanša« politika NSi v javnomnenjskih raziskavah ni prinesla bistvenega napredka in ker se je na politični desnici pojavil nov močan igralec, Anže Logar, se krepijo razmišljanja o menjavi Mateja Tonina z Jernejem Vrtovcem. Zanj močno navija vplivni lobist Marko Pogorevc, ki ga nekateri imenujejo novoslovenski stric iz ozadja,” je Domovini zapisal Luka Svetina sicer donedavni voditelj Odmevov, zdaj pa novinar na nacionaki.

 

“Ker je bil članek objavljen na mediju, ki ga mnogi uvrščajo v orbito NSi, čeprav razvpiti vidni član NSi Janez Pogorelec očita odgovornemu uredniku Tinu Mamiću in glavnemu “financerju” Alešu Štrancarju, da ga peljeta proti SDS-u, karkoli naj bi že to pomenilo, in Domovini res ni mogoče očitati, da z novinarsko distanco ne obravnava tudi NSi. Ker je članek precej insajderski, a je hkrati težko reči, komu od omenjenih politikov najbolj utreza. Je – na primer – kritičen do “novoslovenskega strica iz ozadja” Marka Pogorevca, a hkrati zanj tudi velika poslovna reklama, ” piše Požar.

“A ta članek vam je JJ osebno naročil? Ker tole so pa res njegove mokre sanje…🥴 Če pravite, da očitam Mamiču da preveč pelje Domovino k SDS, moram dodati, da nič v primerjavi z vami..Luka pa je imel zelo zanimiv članek..Ne dvomim, da razumete razliko med njegovim in vašim..,”je Požarju zabrusil član vodstva NSi Janez Pogorelec.

https://twitter.com/boste711/status/1709440792635277323

“Tako je, na volitvah je treba zmagati. Zmagaš pa, če poleg svojih radikalcev, na katere se ti sploh ni treba ozirati, ker jih itak imaš, karkoli boš delal, saj nimajo kam, prepričaš še sredinske volilce, te, ki lahko volijo levo ali desno. Zato se moraš osredotočiti nanje.
Ti volilci (gre za polovico volilcev, ki so na prejšnjih volitvah volili Goloba, še prej Šarca, Cerarja in tako vse do Dnovška) pa seveda ne bodo volili ne Janše ne radikalnih politik. Če jih hočemo pridobiti in priti do 46. glasu v DZ, ni druge kot da postanemo zmerni kot je Janša postal zmeren (daljnega) leta 2004, ko so ga volilci nazadnje večinsko podprli na volitvah in ko je imel svojo najboljšo vlado. A seveda Janše več ne bodo volili, treba bo priti z nekom novim in z normalno, zmerno politiko. Ker imajo volilci poln kufr levih vlad, ker je levica dejansko brezidejna in izčrpana od dolgoletnega vladanja, ker so se izpeli že tudi novi obrazi, ima naša opcija zelo dobre možnosti za zmago, če bo pokazala vsaj malo zmernosti in normalnosti in seveda – če bo zamenjala Janšo – sicer je vse zamanin bomo gledali še peto sezono žajfnice o novih obrazih. Verjamem, da razumete,kaj vam govorim. Ko ste proti menjavam na desni, ste za nadaljevanje sedanjega stanja, dobesedno delate “v korist svoje lastne škode”, delate za še eno levo vlado, krivi pa bodo vsi, razen vas,” je na Twitterju zapisal Pogorelec.

COMMENTS

Wordpress (0)