Kim Jong-un končal šestdnevni obisk v Rusiji – Severnokorejska tiskovna agencija KCNA vzdušje opisala kot “prijateljsko in toplo,” ki odpira “novo obdobje prijateljstva, solidarnosti in sodelovanja” – TOPNEWS.si

 Kim Jong-un končal šestdnevni obisk v Rusiji – Severnokorejska tiskovna agencija KCNA vzdušje opisala kot “prijateljsko in toplo,” ki odpira “novo obdobje prijateljstva, solidarnosti in sodelovanja”

 Kim Jong-un končal šestdnevni obisk v Rusiji – Severnokorejska tiskovna agencija KCNA vzdušje opisala kot “prijateljsko in toplo,” ki odpira “novo obdobje prijateljstva, solidarnosti in sodelovanja”

 Severnokorejski voditelj Kim Jong-un je danes zapustil Rusijo, potem ko je zaključil svoj šestdnevni obisk v tej državi, namenjen predvsem krepitvi sodelovanja med Rusijo in Severno Korejo na področju obrambe, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Severnokorejski voditelj je danes na svojem neprebojnem vlaku zapustil Rusijo, potem ko se je od njega na železniški postaji v Artjomu v bližini Vladivostoka na skrajnem vzhodu Rusije poslovila delegacija na čelu z ruskim ministrom za naravne vire Aleksandrom Kozlovim.

Ruska tiskovna agencija Tass je poročala tudi, da je Kim ob slovesu v dar od guvernerja ruske primorske regije, ki meji tako na Severno Korejo kot na Kitajsko, prejel šest brezpilotnih letalnikov in poseben neprebojni jopič.

Kim se je med šestdnevnim obiskom v Rusiji med drugim sestal z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom, kateremu je izrazil podporo pri vseh njegovih odločitvah, Putin pa je sprejel tudi njegovo vabilo na obisk v Severno Korejo.

Poleg tega se je severnokorejski voditelj sestal z ruskim obrambnim ministrom Sergejem Šojgujem, ki mu je predstavil ruske strateške bombnike in hipersonične rakete kinžal, ter si ogledal tovarno vojaških letal in druge opreme v mestu Komsomolsk na skrajnem vzhodu Rusije. Moskva je medtem sporočila, da v času obiska Kima v Rusiji ni bil podpisan noben sporazum.

Prvi obisk severnokorejskega voditelja v tujini po pandemiji covida-19 je na Zahodu kljub temu spodbudil strahove, da bosta Moskva in Pjongjang še naprej kljubovala mednarodnim sankcijam ter sklenila dogovor o medsebojnem oskrbovanju z orožjem in vojaško tehnologijo, poroča AFP.

Severnokorejska tiskovna agencija KCNA je medtem vzdušje med Kimovim obiskom v Rusiji opisala kot “prijateljsko in toplo” ter poročala, da se med državama odpira “novo obdobje prijateljstva, solidarnosti in sodelovanja”.

COMMENTS

Wordpress (0)