Turnir WTA Zavarovalnica Sava Ljubljana: “Ima boga” – Pavel Rupar takole komentiral novico o tem, da teniško igrišče na Trgu republike ni primerno za igro – TOPNEWS.si

Turnir WTA Zavarovalnica Sava Ljubljana: “Ima boga” – Pavel Rupar takole komentiral novico o tem, da teniško igrišče na Trgu republike ni primerno za igro

Turnir WTA Zavarovalnica Sava Ljubljana: “Ima boga” –  Pavel Rupar takole komentiral novico o tem, da teniško igrišče na Trgu republike ni primerno za igro

Danes se bo na igriščih na Trgu republike in v Tivoliju začel teniški turnir WTA Zavarovalnica Sava Ljubljana, z nagradnim skladom 107.360 evrov, ki spada v kategorijo WTA 125 in bo trajal do nedelje. V glavnem delu turnirja bo igralo osem Slovenk, še dve se bosta vanj skušali prebiti skozi kvalifikacije.

Zaradi težav s podlago teniškega igrišča na Areni Mime Jaušovec na Trgu republike pa  se je zapletlo že pri prvem dvoboju. Organizatorji so ga prekinili in se zdaj nadaljuje v Tivoliju. Spomnimo: zaradi postavitve igrišča na Trgu republike  je bilo precej vroče krvi na protestu Ruparjevih upokojencev.

 

Potem ko so morali prireditelji teniškega turnirja WTA Zavarovalnica Sava Ljubljana danes na osrednjem prizorišču na Trgu republike prekiniti že prvi dvoboj zaradi neustreznega igrišča, v vodstvu tekmovanja pospešeno rešujejo težavo. Kot je pojasnil direktor tekmovanja Gregor Krušič, igrišče utrjujejo in ga bodo testirali še danes.

Osrednje igrišče, začasno tekmovališče na enem osrednjih ljubljanskih trgov nosi ime Arena Mime Jaušovec, je danes na uvodnem dvoboju zdržalo le tri igre. Prvi dvoboj dneva sta začeli prva nosilka, Slovakinja Anna Karolina Schmiedlova, in Uzbekistanka Nigina Abduraimova. Pri izidu 3:0 za Abduraimovo so se odgovorni po posvetu z igralkama in s sodnikom odločili, da igrišče ni dovolj dobro pripravljeno za igranje.

Igralki sta se preselili na drugo lokacijo v Tivoliju, kjer je nato Slovakinja poskrbela za mirnejše nadaljevanje, dobila prvi niz s 6:3, drugega pa s 6:2 in se pričakovano uvrstila v nadaljevanje.

Medtem na igrišču Trgu republike utrjujejo teren. Kot je v pogovoru za STA dejal Krušič, bodo po popravilih igrišče še danes testirali, upajo pa na čim hitrejšo vrnitev igralk v središče mesta.

Kakšnih posebnih težav pri organizaciji in urniku turnirja pa zaradi tega ne bo, zagotavlja direktor. “Niti ne gre toliko za selitev, saj tekmovanje v osnovi, v 80 odstotkih, tako ali tako poteka tam. Logistično tako ni bilo posebnih težav, gre izključno za to, da si želimo uporabljati tudi to igrišče, ki je v tem prelepem okolju in zato intenzivno delamo na tem,” je pojasnil Krušič.

Kot razlog za težave je navedel prekratek rok za pripravo začasnega teniškega igrišča: “Zaradi prekratke ‘časovne determinante’, ki je bila prekratka, da bi utrdili igrišče do te mere, da bi se tekmovanje lahko začelo. Zato smo prestavili vse tekme v park Tivoli, v tem trenutku pa igrišče utrjujemo in delamo na njem, da bi tja lahko vrnili dogajanje. Popoldne ga bomo že testirali, potem pa bomo videli, kakšna bo situacija. Upamo, da bo luč zelena,” je današnje dogajanje strnil Krušič.

Na vprašanje, ali so med scenariji ob pripravah na turnir prav zaradi kratkih časovnih rokov predvideli tudi možnost, da se bo zgodilo, kar se je, pa je dejal: “Definitivno. Zato smo pritiskali, da bi se priprava začela pravočasno. Načrtovano je bilo pet dni prej, kot smo začeli, in točno tu nam manjka kakšen dan ali dva.”

Poudaril je, da zaradi tega dodatnih stroškov ne bo: “Gre samo za to, da želimo dogodek izvesti tudi na osrednjem igrišču. Če se to dan ali dva ne zgodi, ne izgubljamo ničesar. Tekme v drugi polovici so tiste, ki so bolje obiskane, pomembnejše, bolj gledane. S tem ni nikakršne izgube ali negativnega stanja.”

Na glavni lokaciji v Tivoliju tako danes potekajo vsi dvoboji, ki so bili predvideni za Trg republike, pa tudi tisti, ki so jih že prej načrtovali v parku. Po uspešnem koncu dvoboja prve nosilke je na igrišču že tudi prva Slovenka v glavnem žrebu, Nina Potočnik, ki je prvi niz proti drugi nosilki Španki Alioni Bolsovi izgubila z 2:6.

V kvalifikacijah pa sta danes nastope že končali mladi Zoja Peternel in Ela Plošnik. Prva se je za mesto v glavnem delu žreba pomerila s Čehinjo Michaelo Bayerlovo in izgubila s 3:6, 1:6, Plošnik pa je morala priznati premoč Američanki Ashley Lahey z 2:6, 2:6.

COMMENTS

Wordpress (0)