“Sanjate pa lahko,” je eden od odziv na zapis, da bo Logarjeva stranka samo “obvod SDS-a za tiste volivce, ki bi sicer volili SDS, a ga ne zaradi Janše. Po volitvah pa v koalicijo” – TOPNEWS.si

“Sanjate pa lahko,” je eden od odziv na zapis, da bo Logarjeva stranka samo “obvod SDS-a za tiste volivce, ki bi sicer volili SDS, a ga ne zaradi Janše. Po volitvah pa v koalicijo”

“Sanjate pa lahko,” je eden od odziv na zapis, da bo Logarjeva stranka samo “obvod SDS-a za tiste volivce, ki bi sicer volili SDS, a ga ne zaradi Janše. Po volitvah pa v koalicijo”

Ugibanjem  o politični aktivaciji Logarjeve platforme po zadnjih nastopih Anžeta Logarja v 24ur. Zvečer in Janeza Janše  v  Odmevih, kjer sicer nista dala nobenih odgovorov, ampak je zadeva postala še bolj enigmatična. Zato ni čudno, da lahko  na družbenih omrežjih  te dni  prebiramo različne teorije raznih avtorjevo tem kako se bo zadeva razvijala v prihodnje.  Čeprav je najbolj logična razlaga ta, da Janez Janša že Golobičevega Zaresa,  do Jankovičeve Pozitivne Slovenije, Virantove Državljanske liste,  pa naprej Cerarjeve Stranke modernega centra, pa Šarčeve LMŠ in sedaj Golobove Svobode glede, da ne gremo nazaj v čase Drnovškovega  LDS-a in ustanavljanja  pomožnih strank, gleda kako levim uspeva vedno znova  zasesti politično sredino in prevzeti oblast.

Kdo obvladuje polit6ično sredino tisti ima oblast in zakaj ne bi po enkrat poskušali prevzeti politične sredine z desne strani. In zato ni presenetljivo logično sklepanje, da naj  bi, kljub temu, da je še vedno poslanec SDS in predsednik sveta stranke, bil cilj Anžeta Logarja in njegovih somišljenikov, da se društvo preoblikuje v politično stranko.  Zakaj taka enigmatičnost? Ja zato , ker je od predsedniških volitev do novih parlamentarnih volitev dolga štiri leta. Če bi Logar ustanovil stranko takoj po predsedniških volitvah bi jo v štirih letih popolnoma razgradili. To se dela,vsaj če gledamo formulo leve sredine,  štiri mesece pred volitvami in nič  prej.

 

“Dobro jutro, gospa! Ta stranka bo obvod SDS-a za tiste volivce, ki bi sicer volili SDS, a ga ne zaradi Janše. Po volitvah pa v koalicijo,” Mihi Orešniku  in Meti Roglič odgovarja uporabnik Twitter profila marc.ozale- Da gre za logično sklepanje kaže tudi to, da Janez Janša odzadnjih volite naprej veliko časa posveča NSi in Mateju Toninu, ki je tujek v omenjenem scenariju.  Platforma sodelovanja, katerega ustanovitelj je poslanec SDS Anže Logar, je kar je logično glede na cilj, tudi zavrnila povabilo NSi k skupnemu nastopu na evropskih volitvah. Logar je namreč v petkovi večerni oddaji 24ur pojasnil, da je upravni odbora platforme soglasno odločil, da se predsedniku NSi Mateju Toninu zahvaljujejo za ponudbo, a je namen platforme drugačen.

Kot poslanec SDS in predsednik sveta stranke Logar sicer ne more kandidirati na nobeni drugi listi kandidatov, je bilo sporočilo prvaka SDS Janeza Janše v nedavnem pogovoru za večerno informativno oddajo na POP TV. V petkovih Odmevih na TV Slovenija pa je Janša dejal, da Logar “s formalnega vidika ne sedi na dveh stolih”, če pa bi se ta platforma spremenila v listo in šla na volitve, pa “je jasno – kandidiraš lahko samo na eni listi”.

“Dva stola postavljajo mediji. Iz formalnega vidika ne sedi na dveh stolih, saj je ta platforma društvo. Dokler bo platforma, ki organizira razpravo o perečih problemih, je to dobrodošlo. Če pa bi se ta platforma spremenila v listo in šla na volitve, potem je jasno, da lahko kandidiraš samo na eni listi.”

 

COMMENTS

Wordpress (0)