Zjutraj še vodil oddajo Radio GA – GA, zvečer pa vest, da je umrl Sašo Hribar – TOPNEWS.si

Zjutraj še vodil oddajo Radio GA – GA, zvečer pa vest, da je umrl Sašo Hribar

Zjutraj še vodil oddajo Radio GA – GA,  zvečer pa vest, da je umrl Sašo Hribar

Umrl je Aleksander (Sašo) Hribar, nagrajeni slovenski satirik in priljubljen radijski voditelj, v javnosti najbolj poznan po oddaji Radio GA-GA na Prvem programu Radia Slovenija. Leta 2006 je za izjemne dosežke na radiu in televiziji prejel Ježkovo nagrado za satiro v oddaji Radio GA-GA in oddaji Hri-bar. Star je bil 63 let, so zapisali na MMC.

Sašo Hribar je na Radio Slovenija prišel po naključju, leta 1984 ga je tja namreč povabil Mitja Novljan v srednješolsko oddajo, zaradi česar ga je Ajda Kalan povabila na avdicijo za radijskega napovedovalca, ki jo je tudi uspešno opravil.

Hribar je tako leta 1985 začel kot povezovalec programa na slovenskem Radiu, v nočnem programu si je nekoč izmislil sogovornika, s tem pritegnil številne poslušalce in tako so leta 1989 nastale zasnove za legendarno radijsko oddajo Radio GA-GA. Skozi oddajo je Hribar ustvaril arzenal neponovljivih radijskih likov, ki so zrasli iz njegovega satiričnega duha, in postavil prelomnico v slovenskem radijskem humorju. Najnovejši del Radia Ga Ga je prvi program Radia Slovenija predvajal danes.

Hribar je v začetku 90. let začel nastopati tudi na televiziji kot voditelj tedaj priljubljene oddaje Titanik in nato še kot voditelj kompleksnega televizijske oddaje Hri-bar. Bil pa je tudi član programskega sveta RTV Slovenija.

Na novico o smrti so se že odzvali nekateri Hribarjevi kolegi z RTV Slovenija in prijatelji iz medijskega sveta, politiki pa tudi drugi znani obrazi. Od priljubljenega voditelja sta se med drugim poslovila tudi predsednica republike Nataša Pirc Musar in premier Robert Golob. “Ob smrti Saša Hribarja izrekam iskreno sožalje svojcem in sodelavcem na RTV Slovenija. Sašo Hribar je bil s svojim edinstvenim humorjem in imitacijami ena od legend slovenskega televizijskega prostora, ki bo ostala zapisana v večnost,” je na Facebooku zapisala Pirc Musarjeva. Premier Golob pa je na spletni platformi X, nekdanjem Twitterju, zapisal, da je “Slovenija z odhodom Hribarja izgubila enega najbolj duhovitih in prodornih radijskih in televizijskih ustvarjalcev”.

https://twitter.com/nmusar/status/1700223056189231430

https://twitter.com/tfajon/status/1700225331712434378

https://twitter.com/8Marec/status/1700223604598669363

Hribarjevi sodelavci na RTV Slovenija so v skupni izjavi zapisali, “da so pretreseni ob nenadni izgubi legendarnega radijskega voditelja”. “Spominjali se ga bomo kot izjemnega radijskega voditelja in satirika, a tudi kot izjemnega človeka, sodelavca in prijatelja. Za njim ostaja velika ustvarjalna praznina in globoka žalost, vsem bližnjim izrekamo iskreno sožalje,” so zapisali.

Svet RTV Slovenija, katerega član je bil tudi Hribar, je ob njegovi nenadni smrti izrekel globoko obžalovanje. “Hribar ni bil samo dolgoletni in legendarni sodelavec RTV Slovenija, temveč tudi neutrudni borec za kakovost osrednjega slovenskega javnega medija. Zaradi širokega zaupanja svojih sodelavcev je bil več mandatov član programskega sveta, od letos pa tudi novega sveta RTV Slovenija. Njegova smrt predstavlja za nas in celotno RTV Slovenija veliko izgubo,” so med drugim v sporočilu za javnost zapisali predstavniki sveta.

COMMENTS

Wordpress (0)