Klavzura NSi: Ljudmila Novak med evidentiranimi – TOPNEWS.si

Klavzura NSi: Ljudmila Novak med evidentiranimi

Klavzura NSi: Ljudmila Novak med evidentiranimi

V NSi so zaključili evidentiranje kandidatov za prihajajoče evropske volitve. Med evidentiranimi kandidati je tudi aktualna evropska poslanka Ljudmila Novak, kar pa sicer še ne pomeni, da se bo za kandidaturo tudi odločila. Odločitev o tem naj bi bila znana, ko bo stranka prejela odgovor o morebitnem sodelovanju z drugimi strankami ali listami. Med evidentiranimi kandidati sta tudi aktualna poslanca NSi Janez Cigler Kralj in Jernej Vrtovec ter predsednik stranke Matej Tonin.

Slednji je k oblikovanju skupne kandidatne liste povabil tudi SLS in Platformo sodelovanja pod vodstvom poslanca SDS Anžeta Logarja. Odločitev o sodelovanju s katerim od potencialnih partnerjev v boju za stolčke v Evropskem parlamentu v NSi pričakujejo najkasneje v začetku oktobra, so v stranki po prvem dnevu klavzure vodstva navedli za STA.

Takrat je pričakovati tudi končno odločitev o možnosti ponovne kandidature Novak. Slednja je namreč že dejala, da je na morebitni skupni listi z Logarjem ne bo.

Ostajajo pa v stranki enotni, da bodo evropske volitve prihodnje leto, tudi v luči nepredvidljivih geopolitičnih razmer, ene pomembnejših, zato kot ključno ocenjujejo, da se NSi nanje poda z najboljšimi možnimi kandidati.

Na dvodnevnem posvetu vodstva opozicijske NSi v Portorožu sicer beseda teče tudi o vladnih ukrepih za odpravo posledic nedavnih poplav, pri čemer so v stranki kritični do njihove učinkovitosti. Zadržani so tudi do tega, da se ob tem obeta zastoj oziroma zamik nekaterih drugih projektov.

COMMENTS

Wordpress (0)