“Pokliči nazaj Trumpa … Trump je človek, ki lahko reši zahodni svet” – Viktor Orban v intervjuju Tuckerju Carlsonu – TOPNEWS.si

“Pokliči nazaj Trumpa … Trump je človek, ki lahko reši zahodni svet” – Viktor Orban v intervjuju Tuckerju Carlsonu

“Pokliči nazaj Trumpa … Trump je človek, ki lahko reši zahodni svet” – Viktor Orban v intervjuju Tuckerju Carlsonu

Madžarski premier Viktor Orbán je v  intervjuju  z nekdanjo zvezdo Fox Newsa Tuckerjem  Carlsonom dejal, da bi bila edina pot do konca vojne v Ukrajini ponovna izvolitev Donalda Trumpa na predsedniški položaj. V intervjuju, objavljenem v sredo na Carlsonovi strani na socialnem omrežju X, , je Orbán pohvalil Trumpovo zunanjo politiko, medtem ko je kritiziral administracijo predsednika ZDA Joeja Bidna in njen pristop do vojne.

Dejal je, da bi bila Trumpova vrnitev na položaj “edini izhod” iz konflikta in da je kakršno koli namigovanje, da bi Kijev lahko zmagal v vojni proti Rusiji, “laž”. “Rusi so veliko močnejši, veliko številnejši od Ukrajincev,” je dejal Orbán. “Pokliči nazaj Trumpa … Trump je človek, ki lahko reši zahodni svet.”

Trump je po mnenju Orbana  vodil najboljšo zunanjo politiko zadnjih nekaj desetletij. Ni začel nobene nove vojne. Dobro je obvladal Severne Korejce in Ruse, celo Kitajce. Vodil je politiko, ki je bila najboljša možna za Bližnji vzhod, je dejal o Trumpu. Meni tudi, da če bi bil predsednik v trenutku ruskega napada, bi se Rusi temu izognili. “Trump je torej tisti, ki lahko reši zahodni svet in morda človeštvo na planetu. To je moje osebno prepričanje,” je zatrdil Orbán.

 

“Živimo v zelo nevarnem trenutku,” je dejal Carlsonu. “Torej bi tretja svetovna vojna lahko potrkala na naša vrata,” je dodal. Rekel je, da “moramo biti zelo zelo previdni. In to je moje sporočilo Ameriki, pa tudi vrhu Nata, bodite previdni pri tem,” je dodal. “Če bi katera koli zahodna država poslala vojake na tla, bi to pomenilo neposredno vojno med Zahodom in Rusijo,” je dejal Orbán.

“In takoj smo v tretji svetovni vojni. Tako da je zdaj zelo nevaren trenutek,” je dodal. “Rusije ne moremo premagati.” Dejal je, da bo na koncu štelo število vojakov na bojišču. “Rusi so pri tem bistveno močnejši kot Ukrajinci,” je dodal. “Razumeti moramo, da jih s trenutno metodo ne moremo premagati. To je nemogoče. Ne bodo ubili svojega voditelja. Nikoli ne bodo obupali. Državo bodo ohranili enotno in jo bodo branili,” je dejal o Rusiji in ruskem predsedniku Vladimirju Putinu.

Orbán je dejal, da je edina rešitev mir. Če bi ZDA želele mir, bi bil mir naslednje jutro. Če denar in oprema prideta z Zahoda, predvsem iz ZDA, je vojne konec, je dejal premier in poudaril, da je “rešitev v vaših rokah”. “Samo ZDA lahko to storijo, nihče drug, Ukrajinci tega ne morejo. Seveda gre za Ukrajince, ne gre jih zanemariti, treba jih je vključiti, a pravi dejavnik ni Ukrajina, ampak volja ZDA,” je poudaril premier.

COMMENTS

Wordpress (0)