V čem je keč, da Golobova vlada ni predlagala uvedbe izrednih razmer? – Če bi parlament potrdil uvedbo izrednih razmer, bi koordinacijo odpravljanja posledic poplav od Goloba prevzela Musarjeva – TOPNEWS.si

V čem je keč, da Golobova vlada ni predlagala uvedbe izrednih razmer? – Če bi parlament potrdil uvedbo izrednih razmer, bi koordinacijo odpravljanja posledic poplav od Goloba prevzela Musarjeva

V čem je keč, da Golobova vlada ni predlagala uvedbe izrednih razmer? – Če bi parlament potrdil uvedbo izrednih razmer, bi koordinacijo odpravljanja posledic poplav od Goloba prevzela Musarjeva

Ob pričakovanem nadaljnjem umirjanju hidroloških razmer se bo na prizadetih območjih nadaljevala sanacija škode po katastrofalni povodnji. Predsednica republike Nataša Pirc Musar bo danes obiskala Koroško, ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon pa bo v spremstvu hrvaškega kolega obiskala Prekmurje.

V soboto po seji SNAV-a Sveta za nacionalno varnost je bila na mizi tudi uvedba izrednih razmer vendar sta tako premier Robert Golob, kot vodja opozicije Janez Janša to možnost zavrnila. Po nekaterih informacijah naj bi bilo o tem nekaj razprave na relaciji vlada in predsednica države, ki bi v primeru potrditve izrednih v parlamentu, ki ga vodi Urška Klakočar Zupančič prevzela vodenje oziroma koordinacijo odpravljanja posledic in sanacije škode po poplavah.

No kakorkoli že k sreči bodo ob nadaljnjem umirjanju hidroloških razmer na prizadetih območjih znova predstavniki oblasti. Včeraj sta bila  na terenu ministrica Alenka Bratušek in minister Bojan Kumer, pred tem predsednik vlade Robert Golob medtem ko je minister za obrambo tako rekoč od vsega začetka na položaju, da ne omenjamo liderja opozicije Janeza Janše in poslancev SDS-a, ki so udarniško v akciji na terenu.

https://twitter.com/sleepymoonwalk/status/1688627443542761472

Pirc Musar se bo danes na Koroškem srečala s prebivalci, predstavniki lokalnih skupnosti, Civilne zaščite in gasilci ter si ogledala posledice hudih poplav, ki so močno prizadele regijo. Obiskala bo občine Slovenj Gradec, Dravograd, Ravne na Koroškem, Prevalje, Mežica in Črna na Koroškem.

https://twitter.com/nmusar/status/1688547647416655872

Ministrica Fajon bo skupaj z ministrom za kohezijo in regionalni razvoj Aleksandrom Jevškom in hrvaškim zunanjim ministrom Gordanom Grlićem Radmanom obiskala Prekmurje. Ministri si bodo z županjo občine Črenšovci Vero Markoja in lendavskim županom Janezom Magyaro ogledali poplavljena območja, kjer je pri zajezitvi in utrditvi nasipov na Muri pomagala Hrvaška.

Hidrološke razmere se medtem umirjajo. Zmanjšuje se pretok Mure po celotnem toku. Mura še vedno poplavlja, predvsem v srednjem in spodnjem toku. Tudi Drava še poplavlja. Krka in posamezni pritoki Ljubljanice se razlivajo na območju vsakoletnih poplav. Poplavljene površine se bodo danes zmanjševale, napoveduje Agencija RS za okolje (Arso). V prihodnjih dneh se bo vodnatost rek po državi zmanjševala.

Obeta se tudi lepše vreme. Dan naj bi bil tako večinoma sončen in prijetno topel. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 24, na Primorskem do 26 stopinj

COMMENTS

Wordpress (0)