Bo prenovo slovenske desnice “odplavilo” deževje?- Toninovi zaradi izrednih vremenskih razmer odpovedali tiskovno konferenco ob obletnici stranke – TOPNEWS.si

Bo prenovo slovenske desnice “odplavilo” deževje?- Toninovi zaradi izrednih vremenskih razmer odpovedali tiskovno konferenco ob obletnici stranke

Bo prenovo slovenske desnice “odplavilo” deževje?- Toninovi zaradi izrednih vremenskih razmer odpovedali tiskovno konferenco ob obletnici stranke

NSi je za danes ob obletnici nastanka stranke novinarje povabila na tiskovno konferenco podpredsednice in poslanke Vide Čadonič Špelič, a so jo zjutraj odpovedali. Tako so odpoved pojasnili: zaradi izrednih vremenskih razmer odpovedujemo novinarsko konferenco ob 23. obletnici ustanovitve NSi, ki je bila napovedna za danes ob 11. uri.

Prvak Nove Slovenije Matej Tonin pa je včeraj na Facebooku zapisal , da je prišel čas za prenovo slovenske desnice. Pri tem je k sodelovanju pozval platformo Anžeta Logarja in stranko SLS. “Slovenska desnica mora zopet postati sprejemljiva in normalna izbira za zmerne volivce, ki na koncu odločijo volitve,” je zapisal in dodal, da so konceptualne razlike z aktualno vlado, ki da je pod vplivom skrajne levice, vse večje.

Predsednik NSi je je prek Facebooka  k oblikovanju skupne liste povabil Slovensko ljudsko stranko in Platformo sodelovanja dr. Anžeta Logarja, sicer še vedno člana stranke SDS. “Prvi resna priložnost bodo prihodnje evropske volitve. Nova Slovenija je k oblikovanju skupne liste že povabila Slovensko ljudsko stranko in Platformo sodelovanja dr. Anžeta Logarja. S tem volivcem na desni sredini dajemo možnost izbire, da lahko glasujejo za prihodnost. Prve javnomnenjske raziskave kažejo, da bi bila naša skupna lista resen kandidat za zmago. To je izjemno pomembno, saj je Evropska unija na razpotju, zato moramo v Bruselj poslati sposobne, kompetentne in motivirane predstavnike.

 

“Pred nami je pomembna in odgovorna naloga – oblikovati moramo prepričljivo alternativo, da bomo po naslednjih volitvah lahko oblikovali trdno desno-sredinsko vlado. Zaradi dosedanjega načina delovanja, se je slovenska desnica »samoizolirala«. Naš ključni izziv je, da na volitvah glasovanje »proti« presežemo z odločanjem »za« program, »za« rezultate in »za« sposobne kandidate. Slovenska desnica mora zopet postati sprejemljiva in normalna izbira za zmerne volivce, ki na koncu odločijo volitve.
Prenova slovenske desnice postaja neizogibno dejstvo in tega procesa se ne da več ustaviti. Pobudo smo po nizu serijskih porazov lani novembra prvi javno predstavili v Novi Sloveniji. Takrat so bili mnogi presenečeni. Številni so mislili, da bo Nova Slovenija izdala svoj program, vrednote in volivce. Danes vedno več ljudi, intelektualcev in mnenjskih voditeljev razume, da so bili razlogi za našo iniciativo globlji: Slovenija nujno potrebuje dva zaporedna mandata desno-sredinske vlade, še ene epizode vlad novih obrazov si preprosto ne moremo privoščiti. In zato moramo znotraj bloka nekaj spremeniti … Od hitrosti prenove slovenske desnice bo odvisno trajanje mandata aktualne Golobove vlade. Od uspeha prenove slovenske desnice bo odvisen naš skupni rezultat na prihodnjih volitvah.
V preteklosti je bila žal temeljna razlika med slovensko desnico in levico predvsem odnos do polpretekle zgodovine. Z aktualno vlado, ki »pleše« po notah skrajne levice, pa se vedno bolj jasno kažejo bistvene konceptualne razlike. Nova Slovenija z jasnim desno-sredinskim programom postaja prepričljiva programska in vrednotna alternativa zgrešenim levim politikam. Naj omenim zgolj nekatere: višji davki ne prinašajo več solidarnosti, ampak manj svobode. V NSi zato ves čas poudarjamo, da mora ljudem od njihovega dela ostati več. Potrebujemo vsem dostopno javno zdravstvo in ne več državnega zdravstva. Izgradnja drugega bloka Jedrske elektrarne Krško je nujna za stabilno preskrbo z električno energijo. Zgolj »sonce in veter« ne bosta dovolj. Brez jedrske opcije bo slovensko gospodarstvo zaradi dragih cen energentov postalo popolnoma nekonkurenčno, ljudje pa bomo plačevali enormne zneske na položnicah za električno energijo.
Nova Slovenija ima ključne programske rešitve za prihodnost. Z našimi dejanji in kompetentno kadrovsko ekipo smo dokazali, da rešitve lahko tudi izvedemo. S spoštljivo komunikacijo in zmožnostjo povezovanja moramo dokazati, da smo vredni zaupanja. Ljudje bodo slovensko desnico podprli takrat, ko bodo verjeli, da bomo Slovenijo vodili v prihodnost in ne v novo kulturno vojno. Da se bomo ukvarjali s tem, kako bodo ljudje živeli bolje in nam bodo zaupali, da bomo nasprotja v družbi pomirjali in ne dodatno razplamtevali.
Prvi resna priložnost bodo prihodnje evropske volitve. Nova Slovenija je k oblikovanju skupne liste že povabila Slovensko ljudsko stranko in Platformo sodelovanja dr. Anžeta Logarja. S tem volivcem na desni sredini dajemo možnost izbire, da lahko glasujejo za prihodnost. Prve javnomnenjske raziskave kažejo, da bi bila naša skupna lista resen kandidat za zmago. To je izjemno pomembno, saj je Evropska unija na razpotju, zato moramo v Bruselj poslati sposobne, kompetentne in motivirane predstavnike.
Slovenija potrebuje močno desno sredino. Skupaj lahko ustvarimo spremembe. Bog živi Novo Slovenijo!”

COMMENTS

Wordpress (0)