“Ma kaku je lep” – Ženski pogled na govor Janeza Janše v Bovcu – TOPNEWS.si

“Ma kaku je lep” – Ženski pogled na govor Janeza Janše v Bovcu

“Ma kaku je lep” – Ženski pogled na govor Janeza Janše v Bovcu

Govor Janše, ki  je kot  osrednji govorec strankarskega srečanja  v soboto v Bovcu ocenil, “da dobro delo strank med pandemijo v vladni koaliciji pod vodstvom SDS na zadnjih državnozborskih volitvah žal ni vodilo v ponovitev mandata,” je bil v času prenosa deležen številnih komentarjev.  Kljub porazu na zadnjih volitvah ima očitno še nekaj adutov predvsem pri ženskem delu publike. Tako je ena od  gledalk, ki so spremljale njegov nastop na spletu v komentarjih zapisala: “Ma kaku je lep”.

“V Sloveniji imamo stranke, ki temeljijo na programu in na delu za skupno dobro in imamo stranke ali pa liste ali pa gibanja, ki se zberejo okrog nekih novih obrazov zato, da so na oblasti. In ko niso na oblasti jih ni nikjer več, se jih ne zbere niti več za en avtobus”.
Slovenska demokratska stranka je stranka vrednot, ki jih zastopamo takrat, ko smo del vladne koalicije in takrat ko smo v opoziciji n to smo dokazovali tudi ves prejšnji mandat. in takrat je bilo naše geslo Gradimo Slovenijo. Slovenijo smo dobesedno gradili pa tudi reševali iz krize pandemije, vendar pa to potem na volitvah volivci koaliciji, ki je Slovenijo reševala v času pandemije,  niso šteli v toliko dobro, da bi lahko ponovili mandat, je  ocenil Janša.

SDS je sicer povečala število glasov in poslancev, kar razume kot nagrado za dobro delo, vendar sta iz DZ izpadli koalicijski partnerici DeSUS in SMC, ki da so ju brutalno napadli in uničili politični nasprotniki. “Ker se pač spravijo na tistega, ki je šibkejši Vedeli so, da se SDS uničiti ne da, zato so pač sestrerelili DSUS in SMC”

Zaradi tega je slovenski politični prostor ocenil kot takšnega, kjer poštena politična tekma ni možna. O delu sedanje vlade je dejal, da v SDS čakajo na dobre pobude z njene strani, kritičen je bil do ustanovitve strateških svetov za prehrano in za preprečevanje sovražnega govora.

COMMENTS

Wordpress (0)