(VIDEO) “Moramo biti potrpežljivi do trenutka, ko bo možno sestaviti močno koalicijo” – Janez Janša v Bovcu o tem, “da na to ne bo treba čakati zelo dolgo” – TOPNEWS.si

(VIDEO) “Moramo biti potrpežljivi do trenutka, ko bo možno sestaviti močno koalicijo” – Janez Janša v Bovcu o tem, “da na to ne bo treba čakati zelo dolgo”

(VIDEO) “Moramo biti potrpežljivi do trenutka, ko bo možno sestaviti močno koalicijo” – Janez Janša v Bovcu o tem, “da na to  ne bo treba čakati zelo dolgo”

S srečanjem občinskih odborov na letališču v Bovcu se je danes začel 28. poletni tabor stranke SDS. Zbrane je med drugimi nagovoril predsednik SDS Janez Janša, ki je izpostavil po njegovih besedah napačne odločitve aktualne vlade in krizo vrednot v slovenski družbi. Tabor se bo s tradicionalnim vzponom na Triglav končal čez dva tedna.

Janša je kot osrednji govorec srečanja uvodoma dejal, da dobro delo strank med pandemijo v vladni koaliciji pod vodstvom SDS na zadnjih državnozborskih volitvah žal ni vodilo v ponovitev mandata. SDS je sicer povečala število glasov in poslancev, kar razume kot nagrado za dobro delo, vendar sta iz DZ izpadli koalicijski partnerici DeSUS in SMC, ki da so ju brutalno napadli in uničili politični nasprotniki.

https://twitter.com/strankaSDS/status/1682781803084382208

Zaradi tega je slovenski politični prostor ocenil kot takšnega, kjer poštena politična tekma ni možna. O delu sedanje vlade je dejal, da v SDS čakajo na dobre pobude z njene strani, kritičen je bil do ustanovitve strateških svetov za prehrano in za preprečevanje sovražnega govora. Slednji po njegovih besedah ogroža svobodo govora, saj naj bi odločal o tem, kaj kdo sme in česa ne sme govoriti.

Svobodo govora je Janša označil za temelj demokracije, kot eno glavnih težav sedanjega časa pa navedel, “da veliko ljudi veliko časa ni sposobno prepoznati znakov, da se svoboda govora jemlje”.

Sedanja vlada jemlje denar strateškim infrastrukturnim projektom, je dejal Janša in med njimi omenil tudi Kanin. V zadnjem letu se povsod dogajajo rezi v infrastrukturne projekte, nikoli pa ni težav pri zagotavljanju sredstev za “delovanje levičarskih nevladnih organizacij”, je dejal. Za splošno družbeno korist več naredijo tisti, ki pomagajo po letošnjih neurjih ali ob lanskem požaru na Krasu, je izpostavil.

V drugem delu govora se je dotaknil stanja vrednot na Slovenskem. Dejal je, da “se očitne laži, nekaj, kar je dokazljivo na vsakem koraku, da ni res, prodaja kot mainstream, kot nekaj, kar je pač treba sprejeti, sicer si nemoderen, neurban, zaplankan, nesolidaren”. Dejal je, da je treba prepoznati to nevarnost in nanjo opozoriti tudi druge, k čemur je tudi sam pozval, zavedanje tega pa poimenoval ‘zdrava pamet’.

Pri tem je izpostavil predvsem teorijo spolov in opozoril na nekatere prisotne, ki so nosili majice z napisom ‘obstajata samo dva spola’.

Dotaknil se je tudi volitev v Evropski parlament čez slabo leto dni in dejal, da bodo v stranki pripravili najboljšo kandidatno listo doslej. V pripravah nanje pa morajo predvsem okrepiti članstvo, največ v vrstah Slovenske demokratske mladine, ki je starejši člani stranke ne smejo jemati kot konkurenco, je dejal.

“SDS ima za sabo pot, ki je nekoliko daljša od samostojne Slovenije. Slovenijo smo sanjali, jo izborili in se zanjo vedno borili. To je pot številnih zmag in porazov ter tudi pot lekcij. Veliko smo se naučili. Moramo biti potrpežljivi do trenutka, ko bo možno sestaviti močno koalicijo, ki bo Slovenijo popeljala nazaj na pot, za katero smo glasovali na plebiscitu. Na to pa ne bo treba čakati zelo dolgo,” je dejal Janša in dodal: “Očitno je potreben nek čas, kjer bo skrajno levičarska vlada in takšno imamo, stvari zavozila do konca”.

Udeležence tabora so pozdravili tudi bovški župan Valter Mlekuž, poslanec SDS ter podpredsednik DZ Danijel Krivec in predsednik Gorniškega kluba dr. Henrik Tuma Anton Žunter. Mlekuž je zbrane pozval, naj storijo vse, kar je v njihovi moči, da se za izgradnjo nove kaninske žičnice pridobi državna sredstva.

Program poletnega tabora od nedelje dalje vsak dan do 5. avgusta vsebuje predvsem organizirane pohodniške in plezalne aktivnosti na Bovškem in v Julijskih Alpah, prenočevanje pa je organizirano v kampu Klin v Lepeni.

COMMENTS

Wordpress (0)