( V ŽIVO) Poletni tabor SDS se začenja z govorom Janše v Bovcu in končuje z vzponom na Triglav – TOPNEWS.si

( V ŽIVO) Poletni tabor SDS se začenja z govorom Janše v Bovcu in končuje z vzponom na Triglav

( V ŽIVO) Poletni tabor SDS se začenja z govorom Janše v Bovcu in končuje z vzponom na Triglav

V Lepeni se začenja poletni tabor SDS in Gorniškega kluba dr. Henrika Tume, ki bo letos že 28. po vrsti in bo potekal od 22. julija do 5. avgusta 2023. Tabor bodo danes pričeli s tradicionalnim srečanjem odborov SDS pri letališču v Bovcu in nagovorom predsednika SDS Janeza Janše. Janšev govor v Bovcu, lani  je bilo  dogajanje  v znamenju predstavitve predsedniškega kandidata Anžeta Logarja, običajno nakaže “smeri razvoja” opozicijske SDS.

V nedeljo bo organizirano romanje gornikov in Krščanskega foruma SDS v Trento, kjer bo v cerkvi sv. Jožefa v vasi Soča potekala Skalaška sveta maša. Nedeljsko popoldne bo namenjeno mali šoli kajaka.

V prvem tednu tabora se bodo povzpeli na Planino za Slapom, Planino Zapotok in Planino Lemovje nad Sočo, družili se bodo na raftingu, vozili s kajaki, učili skalnega plezanja in bivakirali v naravi.

V drugem tednu našega druženja se bodo podali na tradicionalno gorniško turo do križa na Škrlatici (2740 m), zabavali na raftingu, raziskovali staroselstva pri nas in iskali slovenske korenine. V petek, 4. avgusta, se bodo vzpeli do Koče na Doliču (2151 m) ter nato v soboto, 5. avgusta, druženje končali s tradicionalnim vzponom na Triglav (2864 m).

Današnje dogajanje v Bovcu prenašamo v živo na Topnews.si  in Youtube kanalu Toptv.si.

tabor

COMMENTS

Wordpress (0)