Simon Savski kot Urška Klakočar Zupančič: “Vi samo Janšo volite, pa bo skupaj s Hojsom vse skupaj razgnal z vodnim topom na solzivec” – Zaradi zapisa na Facebooku o Janši in Hojsu na zagovor k šefu – TOPNEWS.si

Simon Savski kot Urška Klakočar Zupančič: “Vi samo Janšo volite, pa bo skupaj s Hojsom vse skupaj razgnal z vodnim topom na solzivec” – Zaradi zapisa na Facebooku o Janši in Hojsu na zagovor k šefu

Simon Savski kot Urška Klakočar Zupančič: “Vi samo Janšo volite, pa bo skupaj s Hojsom vse skupaj razgnal z vodnim topom na solzivec” –  Zaradi zapisa  na Facebooku o  Janši in Hojsu  na zagovor k šefu

Predsednik protikorupcijske komisije Robert Šumi bo s svojim namestnikom Simonom Savskim opravil razgovor zaradi njegovega zapisa na družbenih omrežjih, v katerem ta izraža svoje politične preference, je poročala Televizija Slovenija (TVS). Predsednica republike Nataša Pirc Musar je komunikacijo namestnika KPK ocenila kot neprimerno.

Kot je poročala TVS, gre za odgovor na zapis v zaprti skupini na Facebooku miličniki – policisti. Namestnik predsednika Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) pa se je v njej odzval na razmisleke o stopnjevanju nasilja nad policisti s komentarjem, v katerem po navedbah TVS za nezaupanje v policijo posredno okrivi predsednika SDS Janeza Janšo in nekdanjega notranjega ministra Aleša Hojsa ter izpostavi, da si takšnega voditelja ne želi.

“Vi samo Janšo volite, pa bo skupaj s Hojsom vse skupaj razgnal z vodnim topom na solzivec. Jaz si takega liderja ne želim. Verjamem, da bodo tudi tile policisti vandalizem in napad na policista ustrezno obravnavali. So pa danes drugi časi. Drugačna vzgoja mladih, pokvarjeni politiki …” je zapisal  Savski v zaprtem omrežju n Facebooku.

Zadeva precej spominja na dogajanje  v zvezi z sedajo predsednico DZ-ja Urško Klakočar Zupančič, ki je prav tako v zaprtem omrežju na Facebooku kritizirala Janeza Janšo in prejšnjo oblast, zapustila sodniške vrste in postala ena najbolj vplivnih političark v državi..

Na KPK so za televizijo zapisali, da se komisija od osebnih komentarjev na družbenih omrežjih distancira. Poudarili pa so, da se morajo vsi funkcionarji zavedati, da so javne osebe 24 ur na dan, zato morajo vselej, tudi v zasebni komunikaciji, prispevati h krepitvi lastne integritete in ugleda organa, v katerem delujejo.

Dodali so, da osebna ali kakršna koli druga prepričanja funkcionarjev KPK pri odločanju o konkretnih primerih nimajo in ne smejo imeti nikakršne vloge. Komisija pa pri obravnavi konkretnih primerov sledi vsem zakonskim in strokovnim normam, s čimer zagotavlja svoje neodvisno in strokovno delovanje, so zagotovili.

Predsednik KPK Robert Šumi, ki je trenutno odsoten, bo “zaradi varovanja integritete institucije” z namestnikom opravil razgovor ob vrnitvi, še navaja TVS in dodaja, da bo KPK o primeru obvestila tudi predsednico republike, ki imenuje in tudi razrešuje funkcionarje.

Pirc Musarjeva je sicer v pisnem odzivu za TVS ocenila, da je komunikacija namestnika predsednika KPK neprimerna in da morajo funkcionarji in politiki z načinom komunikacije krepiti zaupanje ljudi v delo državnih organov in s tem tudi prispevati h krepitvi integritete.

COMMENTS

Wordpress (0)