(VIDEO) Motorista zaradi “neupoštevanja novinarskih pravil” kaznovana- Komisarji na Touru kaznovali motorista, ki sta ustavila Pogačarja – TOPNEWS.si

(VIDEO) Motorista zaradi “neupoštevanja novinarskih pravil” kaznovana- Komisarji na Touru kaznovali motorista, ki sta ustavila Pogačarja

(VIDEO) Motorista zaradi “neupoštevanja novinarskih pravil” kaznovana- Komisarji na Touru kaznovali motorista, ki sta ustavila Pogačarja

 

Komisarji na kolesarski dirki po Franciji so kaznovali oba motorista, ki sta v zaključku zadnjega vzpona v 15. etapi preprečila napad slovenskega asa Tadeja Pogačarja. Po poročanju francoskega časnika L’Equipe bosta morala oba motorista izpustiti nedeljsko etapo, preden se bosta lahko v torek vrnila v karavano, ki spremlja kolesarje na Touru.

Pogačar je v današnji 14. etapi od Annemassa do Morzina zasedel drugo mesto, a proti Dancu Jonasu Vingegaardu izgubil eno sekundo ter v skupnem seštevku za lanskim zmagovalcem zaostaja deset sekund.

Kaj lahko pa bi se končalo drugače, če dva motorista okoli 500 metrov pred vrhom prelaza Joux Plane ne bi blokirala ceste in s tem preprečila Pogačarjev napad. Motorista nista pravočasno pospešila, 24-letnik s Klanca pri Komendi pa je moral svoj drugi napad na strmem prelazu prekiniti. Na vzponu se je sicer zbralo tudi ogromno gledalcev, ki so kolesarjem pripravili ozek špalir.

Vodstvo dirke je motorista zaradi “neupoštevanja novinarskih pravil” kaznovalo s prepovedjo vožnje med kolesarji v 15. etapi. Ta se bo v nedeljo začela v Les Getsu in končala v Saint-Gervaisu pod Mont Blancom po 179 km.

“Dva motorista nista imela pospeškov in moral sem prekiniti napad, saj malo kisline ostane v nogah. V tistem trenutku je bilo zame vzpona konec. Če potegnem črto čez cel dan, pa je bil ta res odličen,” je po etapi za RTV Slovenija dejal Pogačar.

Gre sicer za motorista s poročevalcem radiotelevizije France Television in motorista, ki je prevažal fotografa L’Equipa, še poroča prav priznani francoski časnik.

COMMENTS

Wordpress (0)