Zakaj na nacionalki ne čistijo samo čistilke? – Po izredni odpovedi, Zemiri A. Pečovnik, preštevanju ur Igorju E. Bergantu, bi zdaj Tanjo Starič nekateri “poslali” kar na N1 – TOPNEWS.si

Zakaj na nacionalki ne čistijo samo čistilke? – Po izredni odpovedi, Zemiri A. Pečovnik, preštevanju ur Igorju E. Bergantu, bi zdaj Tanjo Starič nekateri “poslali” kar na N1

Zakaj na nacionalki ne čistijo samo čistilke? – Po izredni odpovedi, Zemiri A. Pečovnik, preštevanju ur Igorju E. Bergantu, bi zdaj Tanjo Starič nekateri “poslali” kar na N1

Včeraj je bila vest dneva, vsaj v novinarskih vrstah novica, da naj bi novinarka in voditeljica Odmevov Tanja Starič “zaradi nevzdržnih razmer” zapuščala nacionalno televizijo. Delo poroča, da naj bi se za odhod odločila, “ker se stvari glede vodstva hiše odvijajo prepočasi”.

Kot poročajo mediji , da naj bi Staričeva razmišljala o tem, da se s 1. septembrom pridruži portalu N1, a odpovedi na nacionalki za zdaj še naj ne bi dala. Voditeljica in novinarka je trenutno na dopustu. Novinarjem Staričeve  za komentar ni uspelo priklicati.

Ob tem se spomnim besed znamenitega “glasnogovrnika” Jelka Kacina, ki je po aferi Depala vas za Janezom Janšo  prevzel ministrstvo za obrambo. Danes sicer Janša in Kacin igrata za isto ekipo VSO, vendar je bilo v tistih prelomnih časih popolnoma drugače, saj sta se gledala dobesedno “prek puškinih cevi” in zamira je bila zelo velika. Ko so Kacinu očitali, da na obrambnem ministrstvu čisti Janševe kadre, ki so bili tako ali drugače vpleteni v afero Depala vas, je Kacin odločno in hladno  odgovoril: “Pri nas čistijo samo čistilke”.

Vendar pustimo zgodovino in se vrnimo v sedanjost, na nacionalko, kjer odhajajoča garnitura odločila, da bo intenzivno počistila s kadri, ki niso ravni feni Janeza Janše in SDS-a ali pa so vsaj zadržani, ko gre za sodelovanje v Agitpropu (Oddelku za agitacijo in propagando).Iz poročanja medijev ni popolnoma jasno ali gre pri Tanji Starič za njeno željo ali pa nekateri radi vdeli, da bi odšla iz nacionalke na Šolakovo N1.

Kot je poročal častnik DELO , razmišljala naj bi o odhodu na portal N1 v lasti srbskega poslovneža Dragana Šolaka. Prestop naj bi se zgodil s 1. septembrom, odpovedi pa sicer po naših informacijah Staričeva (še?) ni dala. Novinarka je na dopustu in nam je za komentar ni uspelo priklicati.

Staričeva je z nacionalne televizije v preteklosti že odšla leta 2007, in sicer za časa prve vlade Janeza Janše, po izteku svojega mandata na funkciji urednice informativnih oddaj Televizije Slovenija. Najprej je delala za brezplačnik Žurnal24, nato pa za Delo, od koder je odšla nazaj na RTV Slovenija, najprej na radio in nato na televizijo.

Z vrnitvijo pred kamere je prevzela vodenje Odmevov, takrat je za Delo povedala, da so »Odmevi zadnja pika informativnega pregleda dneva in še več. Uredniki in voditelji moramo oddaji dati dodano vrednost, vsak to počne po svoje. Za menoj so dolga leta izkušenj iz različnih medijev, imam znanje iz notranje politike in tudi z drugih področij, to lahko dam oddaji.”

Prav zato so nekoliko presenetljive informacije o prostovoljnem prestopu Staričeve,  po tem, ko je tako imenovana “antibirokratska revolucija” ali uravnoteženje  na RTV-ju že končana in je sedanja garnitura med vrati oziroma na odhodu. Sedanja garnitura je sicer naredila svoje, saj je nacionalko okrepila s približno 60 do 100 timi “svojimi kadri”.

Proces ” demokratizacije in uravnoteženja” RTV-ja je praktično tako rekoč  končan -nepovraten in se bo nova garnitura en mandat ukvarjala samo s tem, kako nacionalko spraviti v stare tirnice  in to paradoksalno z Janševimi kadri. In prav v tem je Kavelj 22, pred odhodom mora stara ganitura počistiti še  z zadnjimi kadri ali stebri nacionalke, tako da nova garnitura ne bo imela več kaj prevzeti.  Čakalo jo bo pogorišče in “peta kolona” kadrov, ki s televizijo razen, da so jo “imajo radi” in “da so jo gledali doma v dnevni sobi”, nimajo kaj dosti ali bolj odkrito rečeno, nimajo  nič  skupnega. Sicer pa tudi to je nekaj- za začetek dovolj.

 

COMMENTS

Wordpress (0)