Tole so našli na Prigožinovem dvorcu – Zaseženo “robo” so šefu Wagnerja že vrnili – TOPNEWS.si

Tole so našli na Prigožinovem dvorcu – Zaseženo “robo” so šefu Wagnerja že vrnili

Tole so našli na Prigožinovem dvorcu – Zaseženo “robo” so šefu Wagnerja že vrnili

Fotografije so bile posnete med preiskavo na dan “upora”. Našli so cel arzenal orožja, ogromno kladivo z napisom “v primeru pomembnih pogajanj”, lasulje, veliko gotovine, zasebno sobo za molitve, zdravstvena soba (izgleda kot intenzivna nega), ponarejeni dokumenti, zlate palice in še veliko več. Danes je postalo znano, da so Prigožinu vrnili 10 milijard rubljev, zaseženih med preiskavami. Prav tako je dobil nazaj svoje orožje, vključno z nagradno pištolo Glock, ki jo je prejel od obrambnega ministra Sergeja Šojguja. Fotografij je veliko, zato bo še drugi del.

 

Prigožin je tudi lastnik medijskega imperija National Media Group, ki naj bi ga, po pisanju Wall Street Journala, prevzela Alina Kabajeva domnevna partnerica Vladimirja Putina, čeprav te govorice nikoli niso bile uradno potrjene.

https://twitter.com/casusbellintel/status/1676650261513641987

Kabajeva je od leta 2001  predsednica National Media Group (NMG), zdaj pa se namiguje, da bo prevzela vodenje Prigožinove skupine Patriot Media Group, saj si ruski režim prizadeva zmanjšati njen vpliv. Patriot Media Group, ki vključuje na desetine medijskih podjetij, je bila prejšnji teden zaprta po kratkotrajnem uporu skupine plačancev Jevgenija Prigožina. Ruski predsednik Vladimir Putin se je strinjal, da bo opustil obtožbe v zameno za to, da bo vodja plačancev opustil svoj upor in odšel v sosednjo Belorusijo.

Kremelj naj bi si prizadeval razbiti imperij šefa plačancev, kar je podvig, ki je bil zaradi njegovega obsežnega portfelja premoženja opisan kot eden najbolj zapletenih prevzemov podjetij v zgodovini.

Medijska skupina Patriot vključuje tudi agencijo za internetne raziskave, splošno znano kot »tovarna trolov«, ki si je prizadevala za promocijo ruskih poslovnih in političnih interesov v tujini, poroča Daily Mail. Kot navaja insajderske informacije Wall Street Journal, pa naj bi Putinova ljubica zdaj dobila moč nad vsem tem medijskim imperijem.

 

COMMENTS

Wordpress (0)