Trump dobil še enega protikandidata župana Miamija Francisa Suareza – TOPNEWS.si

Trump dobil še enega protikandidata župana Miamija Francisa Suareza

Trump dobil še enega protikandidata župana Miamija Francisa Suareza

Župan Miamija Francis Suarez je v sredo pri Zvezni komisiji za volitve (Fec) prijavil kandidaturo za osvojitev republikanske nominacije za predsednika ZDA na volitvah 2024. Pridružil se je vse daljšemu seznamu kandidatov, med katerimi ostaja v vodstvu bivši predsednik ZDA Donald Trump.

Suarez je postal prvi kandidat latinskoameriškega izvora, ki se je vključil v predsedniško tekmo. Je predsednik Konference županov ZDA in tudi sin prvega župana Miamija kubanskega rodu.
45-letnik, ki so mu volivci dvakrat zaupali mandat župana, se bo moral poleg Trumpa pomeriti še z enim slavnim Floridčanom, guvernerjem Ronom DeSantisom.

Poleg njih so v tekmi za osvojitev republikanske nominacije med drugim še nekdanji podpredsednik ZDA Mike Pence, senator Južne Karoline Tim Scott, nekdanja veleposlanica pri ZN Nikki Haley in nekdanji guverner New Jerseyja Chris Christie.

Suarez je dejal, da ni podprl Trumpa ne na predsedniških volitvah leta 2016 in ne leta 2020. Namesto tega je na glasovnico napisal ime senatorja s Floride Marca Rubia.

Je veliko bolj zmeren od Trumpa in DeSantisa in se med drugim zavzema za dogovor med republikanci in demokrati glede celovite reforme priseljevanja. Kritizira DeSantisov spor s podjetjem Disney, je pa podprl zakon “ne reci gej”, ki je predmet spora. V Miami si prizadeva privabiti tehnološka podjetja.

Miami v zadnjih letih sicer postaja vse manj dostopno ameriško mesto, kjer cene najemnin skokovito naraščajo, plače pa zaostajajo.

COMMENTS

Wordpress (0)