“Pri nas imamo radi vse, tudi tardeče” – Marjan Šarec o Platformi sodelovanja in Anžetu Logarju, “kot o volku, ki je požrl babico in sedaj čaka še Rdečo kapico, da stori isto” – TOPNEWS.si

“Pri nas imamo radi vse, tudi tardeče” – Marjan Šarec o Platformi sodelovanja in Anžetu Logarju, “kot o volku, ki je požrl babico in sedaj čaka še Rdečo kapico, da stori isto”

“Pri nas imamo radi vse, tudi tardeče” – Marjan Šarec o Platformi sodelovanja in Anžetu Logarju, “kot o volku, ki je požrl babico in sedaj čaka še Rdečo kapico, da stori isto”

Čeprav je Platforma sodelovanja od pompozne ustanovitve nekako v mirovanju, pa politični sopotniki  in nasprotniki budno spremljajo razvoj ideje, ki naj bi bil desna Platforma oziroma kopija tega, kar levim uspeva že vse od razpada LDS-a in sicer, da vedno najdejo formulo s katero angažirajo sredinske volivce.

Po več desetletjih in številnih neuspelih poskusih “pohoda v sredino” so tudi na desni spoznali, da kdo obvladuje politično sredino obvladuje vlado. Razlika med med levimi platformami in Logarjevo platformo sodelovanja je le v vtem , da so se tega pri Janševih lotili tri leta pred volitvami, medtem ko se je Leva stran tega lotevala nekaj mesecev pred volitvami.

Tokrat se je zadeve v stilu, “če lahko uspeva na levim lahko tudi na desnim”,  lotil SDS in Janez Janša.  Z operacijo  “skok v sredino” sta bila angažirana najbolj zaupna in zvesta kadra Anže Logar in poslanka Eva Irgl, ki sicer znotraj strankarske strukture velja za najbolj zvesti kader Janeza Janše. To je padlo v oči tudi Marjanu Šarcu, ki je o Logarjevi platformi na začetku junija med drugim zapisal:

“Ko bodo ustanovili svojo stranko, ki se bo jasno zavzela za obsodbo prej navedenega, bomo verjeli, da so nameni resni. Ali pa se vsaj opredelili do vsega tega. Dotlej gre zgolj za volka v ovčji preobleki, ali če hočete volka iz pravljice, ki je požrl babico in zdaj čaka Rdečo kapico, da stori isto. Sladke besede z uničujočo močjo,”. je Marjan Šarec zapisal na svojem Facebook profilu.

 

 

V Mladini so Šarčeve besede v rubriki izjave tedna seveda ustrezno “opremili” z karikaturo.

https://twitter.com/SpletnaMladina/status/1668830705881690112

Šarec je objavo na Twitterju delil na začetku junija v kontekstu obiska Ruparjevih pred RTV-jem.

“Že dolgo nisem napisal nič dnevno političnega, danes pa si bom to dovolil.
RTV Slovenija je bila vedno zanimiva za politiko in to ni nobena skrivnost. Pravzaprav je bil zanimiv samo en segment in sicer informativni program, za druge vsebine (kulturne, izobraževalne, dokumentarne, znanstvene, športne…) takega zanimanja ni bilo. Zato je nujno čim bolj umakniti vsakršno politiko iz odločanja na RTV Slovenija. Novi zakon je bil sprejet ravno s tem namenom in upam, da se bo to začelo udejanjati po prvem sklicu novega Sveta RTV Slovenija.
Videli smo v tem tednu, kam pripelje hujskanje ljudi. Tako daleč, da pridejo pred hišo RTV in začnejo obračunavati z zaposlenimi. Večinoma verbalno, a nekateri gredo še dlje. Ob dejstvu, da jim ravno vodstvo te hiše omogoča televizijske prenose shodov, trdijo, da jih mediji ignorirajo. Oh, kako zlagano je to vse skupaj. Na shodih molijo Očenaš, hkrati pa napadajo, zmerjajo in žalijo vse, ki mislijo drugače.
Nekako podobne misli me obhajajo ob ustanavljanju miselnih in sodelovalnih platform. Nihče jim ne krati pravice ustanoviti društva in govoriti o prihodnosti Slovenije, a kaj ko gre za dva poslanca največje opozicijske stranke (eden je celo predsednik sveta stranke), katere predsednik govori o državljanski vojni, spodbuja zgoraj omenjene proteste, ima zaničljiv odnos do medijev, ne dviguje sodne pošte, itd, itd… Ko bodo ustanovili svojo stranko, ki se bo jasno zavzela za obsodbo prej navedenega, bomo verjeli, da so nameni resni. Ali pa se vsaj opredelili do vsega tega. Dotlej gre zgolj za volka v ovčji preobleki, ali če hočete volka iz pravljice, ki je požrl babico in zdaj čaka Rdečo kapico, da stori isto. Sladke besede z uničujočo močjo.
Lonček je pristavil tudi nekdanji predsednik republike, ki je bil tiho ob vseh kršitvah, solzivcu na ljubljanskih ulicah, uničevanju STA in RTV Slovenija, danes je pa nenadoma poln nasvetov aktualnemu predsedniku vlade. Govori celo, da vlada deluje razdiralno. Tudi, če bi to držalo, a smo svetlobna leta daleč od tega, je on zadnji, ki lahko daje tovrstne ocene.
Lepo soboto želim vsem!

Ko je Golobova vlada ukinila Janšev »protikomunistični« praznik, nacionalni dan spomina na žrtve komunističnega nasilja, je začel Janša napovedovati državljansko vojno. Vsi so bili zgroženi. A to ni nič novega – sodobni populisti to stalno počnejo: napovedujejo državljansko vojno piše v Mladini Marcel Štefančič jr. “Ne preseneča, da o državljanski vojni govori prav Janša, ki kaže živ smisel za lažne novice, teorije zarote, populizem in avtokracijo, kakor ne preseneča, da vojska, ki jo po Ljubljani vozi Rupar, odkoraka pred RTV, kjer ponavlja Janševe največje hite”.

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)