Intervju s Trumpom odnesel direktorja CNN Chrisa Lichta: Zaposleni so mu očitali, da je Donaldu Trumpu “omogočil platformo za širjenje laži” – TOPNEWS.si

Intervju s Trumpom odnesel direktorja CNN Chrisa Lichta: Zaposleni so mu očitali, da je Donaldu Trumpu “omogočil platformo za širjenje laži”

Intervju s Trumpom odnesel direktorja CNN Chrisa Lichta:  Zaposleni so mu očitali, da je Donaldu Trumpu “omogočil platformo za širjenje laži”

Direktor televizije CNN Chris Licht je včeraj odstopil s položaja, je sporočila matična družba CNN Warner Brothers Discovery. Lichtovo kratkotrajno vodenje znane ameriške televizije je zaznamoval upor zaposlenih. Med drugim so mu očitali, da so nekdanjemu predsedniku Donaldu Trumpu s povabilom na javno tribuno omogočili platformo za širjenje laži.

Licht je želel z različnimi ukrepi povečati gledanost CNN, ki v tem vidiku nekoliko zaostaja za nekaterimi večjimi ameriškimi televizijskimi mrežami. Med drugim si je prizadeval za povečano prisotnost konservativnih stališč, zaposleni in gledalci CNN pa se s tem niso strinjali.

Lichtov stolček, ki ga je zasedal od maja lani, se je zamajal, ko ga je zaradi odločitve o javni tribuni z Donaldom Trumpom kot gostom pred približno mesecem dni odkrito kritizirala legendarna voditeljica Christiane Amanpour.

Njegovo krmarjenje proti politični desnici se razen z omenjeno javno tribuno, ki je bila enkratni dogodek, ni obrestovalo. Gledanost CNN namreč ni narasla, saj imajo konservativne televizije, kot je Fox News, zelo zveste gledalce.

Ameriški medijski prostor je danes močno polariziran in trenutno nič ne kaže, da bi kdo našel rešitev za ta problem.

Izvršni direktor in predsednik družbe Warner Brothers Discovery David Zaslav je ob napovedi spremembe dejal, da zelo spoštuje Lichta, ki ga je opisal kot strastnega novinarja. “Delo vodenja CNN nikoli ni bilo lahko, zlasti v času velikih motenj in preobrazbe, on pa je vanj vložil svoje srce in dušo,” je dejal Zaslav.

Pritegniti več konservativnih gledalcev je bila prednostna naloga tudi za Zaslava. “Prikazati moramo obe strani vsakega vprašanja,” je prejšnji mesec dejal na konferenci na Wall Streetu. Kljub temu se je Lichtov občutljivi položaj na čelu CNN v zadnjem času zdel vse bolj nevzdržen.

V skladu z danes objavljenim načrtom bodo CNN začasno vodili izvršni podpredsedniki Amy Entelis, Virginia Moseley in Eric Sherling ter operativni direktor David Leavy. Delnice družbe Warner Brothers Discovery so se po objavi odločitve o Lichtovem odhodu zvišale za 3,5 odstotka.

COMMENTS

Wordpress (0)