(VIDEO) “Osebno menim, da so si včerajšnji incident preprosto izmislili …” – Pavel Rupar dvomi, da so novinarko nacionalke zmerjali, da je “gnoj” in “rdeča drhal” – TOPNEWS.si

(VIDEO) “Osebno menim, da so si včerajšnji incident preprosto izmislili …” – Pavel Rupar dvomi, da so novinarko nacionalke zmerjali, da je “gnoj” in “rdeča drhal”

(VIDEO) “Osebno menim, da so si včerajšnji incident preprosto izmislili …” – Pavel Rupar dvomi, da so  novinarko nacionalke  zmerjali, da je “gnoj” in “rdeča drhal”

Vodstvo Radiotelevizije Slovenija (RTVS) je zgroženo nad ravnanjem nekaterih protestnikov v sredo pred javnim zavodom RTVS. “Za vsakršno nasilje v demokratični družbi ne bi smelo biti prostora,” so zapisali v današnjem odzivu. Na policiji so zdaj za medije  potrdili, da se je eden od udeležencev shoda nedostojno vedel do mimoidoče.

“Osebno menim, da so si včerajšnji incident preprosto izmislili ali pa ga sami s sabo tudi zrežirali,” je v odzivu na medijsko poročanje o žaljivem in nasilnem vedenju nekaterih udeležencev upokojenskega protesta na družbenem omrežju Facebook zapisal predsednik iniciative Glas upokojencev Pavel Rupar. “Naši protestniki tega zagotovo niso počeli, lahko pa so simpatizerji vladajočih sami poslali provokatorje med nas! V kolikor bomo prepoznali ‘napadalca’, bomo sami podali kazensko ovadbo zoper njega in se tej ‘novinarki’ tudi opravičili,” je zapisal Rupar in ob tem pozval k preiskavi in predložitvi videoposnetkov incidenta.

Eden izmed protestnikov naj bi znesel nad novinarko multimedijskega centra (MMC), ki je pred poslopjem RTV Slovenija spremljala prihod Pavla Ruparja. Koordinacija novinarskih sindikatov RTV Slovenija je v sporočilu za javnost zapisala, da je protestnik novinarki zagrozil, da ji bo z dežnikom iz rok zbil telefon, nato pa ji je izpulil službeno kartico in jo zmerjal, da je “gnoj” in “rdeča drhal”.

 

Ravnanja nekaterih protestnikov, ki so se v sredo zbrali pred glavno stavbo javnega zavoda RTV Slovenija, pri tem pa ovirali svobodno gibanje zaposlenih, kažejo na zaskrbljujoče premike v družbi. Gre za dejanja, za katera mora v delujoči demokratični družbi veljati ničelna stopnja tolerance,” so sporočili.

Ob tem so dodali, da RTVS tako znova javno poziva k umiritvi razmer v javnem diskurzu, saj se groba retorika vse prevečkrat udejanji v odnosu do njihovih zaposlenih. Javnost, zlasti pa vidne posameznike, opominjajo, naj spoštujejo neodvisnost in avtonomnost javnega servisa ter pravico posameznika do dostojanstva in varnosti.

Ravnanja nekaterih udeležencev sredinega shoda upokojencev so že obsodili v novinarskih aktivih, novinarskih sindikatih in Svetu delavcev RTVS. Vodstvo zavoda so pozvali, da zaščiti zaposlene in javno obsodi dogodek.

Na Policijski upravi Ljubljana so za  medije pojasnili, da shod, ki je v sredo potekal v okolici medijske hiše v Ljubljani, ni bil prijavljen, policiji tudi ni znan njegov organizator. So pa na tem shodu zaznali tudi kršitev javnega reda in miru, kjer je udeleženec shoda pristopil do mimoidoče ter se do nje nedostojno vedel.

“Identiteta kršitelja trenutno še ni znana, zbiranje obvestil o dogodku pa se nadaljuje. Drugih kršitev na neprijavljenem shodu do sedaj nismo ugotovili,” so odgovorili na vprašanja  medijev .

Policija medtem ni ugotovila kršitev zakonodaje na shodu, ki je včeraj popoldne potekal na Trgu Republike v Ljubljani. Ta javni shod je bil prijavljen, so še sporočili.

COMMENTS

Wordpress (0)