(V ŽIVO) SD v Mostecu obeležuje 30. obletnico združitve levih strank – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) SD v Mostecu obeležuje 30. obletnico združitve levih strank

(V ŽIVO) SD v Mostecu obeležuje 30. obletnico združitve levih strank

SD bo na tradicionalnem srečanju v Mostecu obeležila 30. obletnico združitve levih socialdemokratskih in socialističnih strank. “V tridesetih letih smo se soočili z mnogimi izzivi, a nam je uspelo ostati edina politična sila na levici, ki praznuje trideseto obletnico,” poudarjajo. Moderna socialna demokracija je odgovor na prihodnje izzive, menijo.

V SD ob tem ocenjujejo, da so kot stranka lahko ponosni na dosežke, a znajo sprejeti tudi neuspeh se iz njega učiti. “V naši prehojeni poti se skrivajo naša identiteta in lekcije, ki smo jih osvojili za prihodnost,” poudarjajo.

Ocenjujejo, da je moč stranke v njeni raznolikosti, zato jo morajo krepiti. Kot svojo prednost med drugim poudarjajo zmožnosti voditi dialog tako znotraj stranke kot tudi pri vodenju države in lokalnih skupnosti.

Tega bodo, kot kaže, potrebovali predvsem ob premisleku o njeni prihodnosti, kjer so mnenja tako v vodstvu kot med članstvom stranke različna. Kar nekaj napetosti je v stranki z izjavo, da so se izgubili v politični korektnosti, izgubili vonj, okus in barvo ter postali nevidni, vnesel vodja poslancev Jani Prednik, ki je sicer potrdil tudi, da še ni opustil ambicij po vodenju stranke.

https://twitter.com/DominikaSvarc/status/1662135137352441858

V SD, kjer vse od lanskih parlamentarnih volitev vlada razočaranje nad doseženim volilnim rezultatom, so si sicer enotni, da so spremembe nujne, ni pa osamljena ocena, da zgolj drugo “ime in priimek” na njenem vrhu, torej menjava aktualne predsednice Tanje Fajon, teh ne bo prineslo.

Glavni tajnik SD Klemen Žibert meni, da se bo morala stranka o tem pogovoriti, a da je do naslednjih volitev čez tri leta še dovolj časa. A hkrati poudarja, da stranka svoje vodstvo izbira na kongresu, kjer je imel tudi Prednik kot eden od pretendentov možnost vnovič izzvati predsednico Fajon za stolček na čelu stranke. “Pol leta po kongresu govoriti na tak način se mogoče ne zdi najbolj primerno, a naša stranka je odprta in smo se vedno lahko odkrito pogovarjali,” Žibert komentira Prednikove izjave. Kot šef poslancev ima sicer Prednik vsak dan priložnost ustvarjati politiko stranke, dodaja.

Začetek uradnega dela dogodka Dan Socialnih demokratov, ki je letos posvečen 30. obletnici združitvenega kongresa levih, socialdemokratskih in socialističnih strank; predvidoma ob 15. uri bo izjava za medije, bomo prenašali v živo na Topnews.si in Youtube kanalu Toptv.si

 

COMMENTS

Wordpress (0)