(V ŽIVO) Dnevi medgeneracijskega sožitja: Robert Golob pri predsedniku ZDUS-a Marjanu Sušniku – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) Dnevi medgeneracijskega sožitja: Robert Golob pri predsedniku ZDUS-a Marjanu Sušniku

(V ŽIVO) Dnevi medgeneracijskega sožitja: Robert Golob pri predsedniku ZDUS-a Marjanu Sušniku

Odprtje Dnevov medgeneracijskega sožitja, ki jih organizira Zveza društev upokojencev Slovenije (ZDUS), pozdravne nagovore bodo imeli predsednik ZDUS Janez Sušnik, minister za solidarno prihodnost Simon Maljevac in predsednik Medgeneracijske koalicije Slovenije Simon Trussevich, slavnostni govornik bo predsednik vlade Robert Golob

Tokratni Dnevi medgeneracijskega sožitja, ki se bodo danes začeli v Ljubljani, se bodo osredotočili na aktualne družbene izzive, ki zadevajo mlade in starejše. Na dvodnevnem dogodku bodo med drugim govorili o ohranjanju vitalnosti in aktivnem staranju ter pokojninski in zdravstveni reformi, so sporočili iz zveze društev upokojencev (Zdus).

S programom, ki ga sooblikujejo starejši in mladi povezani v medgeneracijsko koalicijo MeKoS, bodo sodelujoči na tretjih dnevih medgeneracijskega sožitja iskali rešitve najbolj aktualnih družbenih izzivov, ki zadevajo obe skupini. Kar se tiče starejših, pa se bodo predvsem posvetili ohranjanju vitalnosti in aktivnem staranju.

Že prvi dan se bodo na okrogli mizi dotaknili pokojninske reforme, predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič pa se bo srečala s prostovoljkami programa Starejši za starejše. V programu je tudi voden ogled po rokodelski razstavi članic in članov Zveze društev upokojencev (Zdus), kot tudi sprejem zamejskih in tujih društev upokojencev, ki so jih povabili medse.

V četrtek bo sledila novinarska konferenca na razstavnem prostoru Telekoma na temo e-oskrbe na domu po septembru 2023. Sodelovali bodo predstavniki Zdusa, Telekoma, ministrstev za zdravje, za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter za solidarno prihodnost.

Po dogodku bo sledila okrogla miza o zdravstveni reformi, še pred tem pa bodo obeležili dan Zdus, na katerem bodo predstavili kandidate za vodilna mesta zveze za novo mandatno obdobje, ki se bo z volitvami pričelo zadnje dni junija.

Zbrane bo nagovoril tudi minister za solidarno prihodnost Simon Maljevac, slavnostni govornik pa bo predsednik vlade Robert Golob.

Odprtje Dnevov medgeneracijskega sožitja, ki jih organizira Zveza društev upokojencev Slovenije (ZDUS), pozdravne nagovore bodo imeli predsednik ZDUS Janez Sušnik, minister za solidarno prihodnost Simon Maljevac in predsednik Medgeneracijske koalicije Slovenije Simon Trussevich, slavnostni govornik bo predsednik vlade Robert Golob.

Dogodek bomo prenašali v živo na Topnews.si in na You Tube kanalu Toptv.si ob 10 uri.

COMMENTS

Wordpress (0)