Falcon prizemljil Marjana Šarca – TOPNEWS.si

Falcon prizemljil Marjana Šarca

Falcon prizemljil Marjana Šarca

Vladno letalo falcon se je v sredo vrnilo s popravila v Švici, že v ponedeljek pa so po pregledu našli novo napako na enem od indikatorjev delovanja motorja, so danes potrdili na obrambnem ministrstvu. Zaradi okvare so letalo prizemljili, obrambni minister Marjan Šarec pa se tako danes ni mogel udeležiti zasedanja v Bruslju.

“Vladno letalo falcon se je 17. maja vrnilo s popravila na servisu v Švici in je bilo v operativni uporabi vse do ponedeljka, ko zaradi opozorila indikatorja delovanja motorja ni smelo poleteti proti Bruslju,” je potrdilo obrambno ministrstvo. Ob tem je pojasnilo, da je bila po pregledu motorja ugotovljena manjša napaka enega od indikatorjev, ki pa jo že odpravljajo.

Zaradi okvare letala se tako obrambni minister Marjan Šarec danes ni mogel udeležiti zasedanja obrambnih ministrov članic EU v Bruslju. Na srečanju pa ga zastopa veleposlanik Slovenije v stalnem predstavništvu pri EU Iztok Jarc.

Falcon je v preteklosti zaradi okvare že nekajkrat ostal prizemljen. Nazadnje se je letalo poškodovalo 5. maja, potem ko je predsednico republike Natašo Pirc Musar pripeljalo na kronanje Karla III. v London. Kmalu po pristanku je namreč falcon odletel v Stockholm po ministra za zdravje Danijela Bešiča Loredana, a je letalo med letom zašlo v nevihtni oblak, zaradi česar se je poškodovalo.

Vladno letalo se je sicer varno vrnilo na Brnik, a za nadaljnje letenje ni bilo primerno. Zaradi poškodbe falcona je morala predsednica Pirc Musar iz Londona domov odpotovati s slovaškim vladnim letalom. Letela je do Bratislave, iz slovaškega glavnega mesta pa je nato predsednica proti Ljubljani odšla z avtomobilom.

 

COMMENTS

Wordpress (0)