Po besedah Goloba je “osvoboditev RTV” edina zaveza, pri kateri bodo vztrajali – Na ustavnem sodišču v iskanju “kompromisne rešitve” – TOPNEWS.si

Po besedah Goloba je “osvoboditev RTV” edina zaveza, pri kateri bodo vztrajali – Na ustavnem sodišču v iskanju “kompromisne rešitve”

Po besedah Goloba je “osvoboditev RTV” edina zaveza, pri kateri bodo vztrajali – Na ustavnem sodišču v iskanju “kompromisne rešitve”

Predsednik vlade Robert Golob je v odgovoru na vprašanje poslanca SDS Andreja Hoivika o stanju na Radioteleviziji Slovenija dejal, da je osvoboditev RTV edina zaveza, pri kateri bodo vztrajali.

Premier je poudaril še, da je zakon na referendumu lansko jesen prejel 63-odstotno podporo ljudstva. Volja ljudstva po mnenju Goloba ni bila uresničena zaradi nedelovanja pravne države. Ob tem znova apelira na ustavno sodišče, da končno sprejme svoje odločitve, ne glede na to, kakšne bodo.

Hoivik pa je premierju očital pritiske na ustavno sodišče ter da ga moti kritično poročanje RTV. Očital mu je še, da je predsednici mandatno-volilne komisije Janji Sluga naprtil po njegovi oceni nezakonite namene, da bi v Golobovem imenu osvobodila RTV glasov programskih svetnikov, ki jih premier ne prenese.

Ustavno sodišče, ki je februarja do končne odločitve zadržalo izvajanje dela novele zakona o RTVS, je imelo zadevo na mizi tudi danes. Na seji sredi maja so imeli pred seboj predlog sklepa, ki ga je dal predsednik sodišča in sodnik poročevalec v zadevi Matej Accetto, s katerim bi odpravili začasno zadržanje. A tedaj niso sprejeli odločitve. Danes pa naj bi iskali kompromisno prehodno rešitev, kakšna naj bi bila pa ni popolnoma jasno.

Po nekaterih informacijah naj bi ustavno sodišče  sicer odpravilo zadržanje izvajanje dela novele zakona o RTVS z zamikom meseca in pol ali dveh, oziroma do končne odločitve ustavnega sodišča.

COMMENTS

Wordpress (0)