Fokus: “Mislim, da se iskreno trudi, da bi naredil čim več dobrih stvari in da je v principu dober človek” -Aleksander Čeferin po enem letu prizanesljiv do svojega “izbranca” Roberta Goloba – TOPNEWS.si

Fokus: “Mislim, da se iskreno trudi, da bi naredil čim več dobrih stvari in da je v principu dober človek” -Aleksander Čeferin po enem letu prizanesljiv do svojega “izbranca” Roberta Goloba

Fokus: “Mislim, da se iskreno trudi, da bi naredil čim več dobrih stvari in da je v principu dober človek” -Aleksander Čeferin po enem letu prizanesljiv do svojega “izbranca” Roberta Goloba

Pred dvema letoma je bil Aleksander Čeferin do Janševe oblasti zelo kritičen, neposreden. Kako pa gleda na Slovenijo danes leto dni po zmagovitih volitvah Roberta Goloba je sinoči govoril v oddaji Fokus na 24ur.

“Vedno bodo izzivi in situacija je zahtevna na globalnem nivoju. Slovenija je relativno majhen igralec na globalnem nivoju. Vsaj jaz pa ne zaznam več te agresije v zraku, ne zaznam toliko žaljenja, tega ”naši, njihovi”. To mislim, da je dobro za Slovenijo. Mi smo hitro zelo kritični, kar je po svoje dobro, po drugi strani pa je v kakšni situaciji dobro imeti tudi malo potrpljenja in videti, kakšni bodo rezultati. Jaz mislim, da nam gre kar dobro.”

Se pogosto videvate s predsednikom vlade: “Občasno, občasno se vidiva. Jaz sem pač veliko v tujini. On tudi veliko dela, veliko potuje, ampak občasno se srečava.” 

Kako pa vidite eno letov vladanja te nove vlade? Ni skrivnost, da je bil Robert Golob tudi vaša izbira;

Zdaj jaz nisem politični strokovnjak niti se mi ne bi zdelo korektno, da komentiram delo vlade. Lahko pa ponovim to, kar sem rekel, da kolikor Roberta Goloba poznam, mislim, da se iskreno trudi, da bi naredil čim več dobrih stvari in da je v principu dober človek”.

Kako ocenjuje njihove komunikacijske težave je zanimalo Miho Plemenitaša “Tudi ta vlada ima neko težavo z komunikacijo enkrat rečejo da davčna reforma bo, naslednji dan, da je ne bo, enkrat odstrel medvedov bo, drug dan , da ga ne bo. ..”

“Sigurno so kakšne komunikacije nespretne, ampak jaz mislim, da moramo v končni fazi  počakat, kaj bo naredil in na to se moramo skoncentrirat ob vseh interesih, ob vseh lobijih, ob vseh napadih takih in drugačnih. Verjetno rabiš kaj časa , da se lahko  znajdeš kako je treba komunicirat. Tako si jaz mislim, ampak jaz bi osredotočil na to, kaj bo ta vlada naredila, pa se ne bi ukvarjal s tem, kar se zdaj ukvarjajo,” je med drugim dejal Aleksander Čeferin o svojem “varovancu” Robertu Golobu.

COMMENTS

Wordpress (0)