“Si ti za Janeza? Sem rekel, nikoli nisem bil za Janeza in nikoli ne bom za Janeza” – Sašo Hribar o tem, kako je v enem tednu iz borca za odcepitev od Jugoslavije, postal komunajzar, častilec enomumja, častilec totalitarizma…” – TOPNEWS.si

“Si ti za Janeza? Sem rekel, nikoli nisem bil za Janeza in nikoli ne bom za Janeza” – Sašo Hribar o tem, kako je v enem tednu iz borca za odcepitev od Jugoslavije, postal komunajzar, častilec enomumja, častilec totalitarizma…”

“Si ti za Janeza? Sem rekel, nikoli nisem bil za Janeza in nikoli ne bom za Janeza” – Sašo Hribar o tem, kako je v enem tednu iz borca za odcepitev od Jugoslavije, postal komunajzar, častilec enomumja, častilec totalitarizma…”

Potem, ko so VSO (Veterani vojne za Slovenijo) zaradi Hribarjevih izjav, da “osamosvojitvene vojne nikoli ni bilo, bila je telepatska vojna…,” zahtevali opravičilo in ukrepanje s strani RTV je včeraj v oddaji Radio Gaga, nadaljeval polemiko s svojimi kritiki.

“…Jaz sem dvajset let govoril proti Jugoslaviji, Jaz sem skozi govoril, da se je treba odcepiti za to bi se rad boril. In me je poklical Janez Lesjak, trikratni župan občine Grosuplje, za mene največji osamosvojitelj vseh časov, kar jih je živelo. Preberite si njegovo knjigo in pozanimajte se kdo je bil ta človek. In sem vzel puško in se šel borit za odcepitev od Jugoslavije. S srcem sem se boril, ni mi bilo hudo, tudi mašo sem bral v gozdu zaradi tega, ker sem hotel spravo. Zaradi tega, ker sem vedel kaj se dogaja. Zaradi tega, ker sem vedel , da lahko izbruhnejo sinovi domobrancev in sinovi partizanov. Zaradi tega, ker sem se zavedal, da je lahko mir v trenutku skaljen, da se   lahko zgodi najhujše, hujše kot je agresija JLA na Slovenijo. Zato sem se boril. Zato sem imel puško v roki in zato me ni sram in sem ponosen, da sem del ljudi, ki so Slovenijo odcepili od Jugoslavije. In vsem spomenik tistim , ki ste na plebiscitu glasovali za. 98 odstotkov. Vi vsi si zaslužite isti spomenik, kot katerikoli, ki se govori za osamosvojitelje. Zdaj pa naprej, da vam bo jasno zakaj osamosvojitve ni bilo.   

Takoj po agresiji na Slovenijo so se začeli preštevati, kdo je bil čigav in pride možakar in reč: Stari, a si ti z nami osamosvojitelji, si ti z nami domoljubi, si ti za Janeza? Sem rekel nikoli nisem bil za Janeza, tudi nikoli nisem in nikoli ne bom za Janeza. Nikoli, pa če se zgodi ne vem kaj. Torej nisi osamosvojitelj , so mi rekli. Komunajzar si, častilec ekonomija, totalitarizma enopartijskega sistema. Ti si del elite morilcev, ki je vse te stvari počela po vojni. V enem tednu sem se spremenil iz borca za odcepitev iz Jugoslavije v totalitarista, komunista enoumneža, partijskega človeka. In to so me obtožili tisti, ki so nosili partijsko izkaznico, ki so si zabrisali belo barvo v ksit, ampak njihov kolon bo zmerja rdeč, tega ne bodo nikoli zanikali Proti komu sem se potem jaz boril, če sem komunajzar, častilec enomumja, častilec totalitarizma. Boril sem se proti osamosvojiteljem, jaz sem bil proti odcepitvi od Jugoslavije. Jaz sem bil nekaj najslabšega, pa ne samo jaz, vsi tisti, ki smo zdaj v združenju, ki je obratno od tega združenja, ki nas napada. Vsi mi smo bili ljudje, ki nismo priznali samostojne Slovenije. In namesto, da bi se začeli pogovarjati o časti, ugledu, ponosu, dostojanstvu, poštenju, integriteti, empatiji, altruizmu, smo se pogovarjali o razdoru in sovraštvu In še danes se pogovarjamo o sovraštvu. In če je vojna nadaljevanje politike z drugimi sredstvi in če politika obstaja in če je politika drugačna in če politika ni altruistična, ampak namenjena zgolj nečemu, da človek izgublja živce in se sekira, potem lahko povem, da se vojna nadaljuje. Sašo Hribar za odcepitev Slovenije od Jugoslavije, borec, ki je bil pripravljen dati tudi svoje življenje, da bi se mi sanje o katerih sem govoril v mladinskem klubu in so se mi uresničile. A sem svoboden, niti slučajno… 

https://twitter.com/povprecen/status/1651955292848939008

Gre za nadaljevanje polemike, ki jo je začel voditelj priljubljenega satiričnega šova Sašo Hribarjev oddaji Radio Ga Ga ob jasnem poudarku, da nastopa kot Sašo Hribar in ne v svojstvu nastopajočega v oddaji, v petek, 21. aprila 2023, med drugim dejal:

“Govorim kot Sašo Hribar, ne kot radio Gaga. Na živce mi gre muzej slovenske osamosvojitve in njegovi prdci. Tisti, ki so razvajali slovenski narod, tisti, ki so srali v Cankarjevem domu, govorijo o nekem muzeju, s katerim bi se oni morali slikati in imeti svoje spomenike. Trditev; osamosvojitvene vojne nikoli ni bilo. Bila je agresija na Slovenijo, ampak zgodovinske danosti so bile take, da je bilo vsakomur jasno, da se vojna v Sloveniji ne more razplamteti, ker je armada komaj čakala, da gre 100 kilometrov nižje. Kar je bilo v Sloveniji, je bila telepatska državljanska vojna. Takrat se je slišalo, da so na eni strani domoljubi in na drugi strani domojebi. Ampak ti hujskači iz Cankarjevega doma še niso imeli takrat dovolj moči, da bi okužili vse nas, ki smo bili pod orožjem, da bi se začela krvava bratomorna državljanska vojna. Ni bilo osamosvojitvene vojne, nikoli! Prdci iz Cankarjevega doma si postavljajo spomenik sovraštva in govorijo, da gre za spomenik osamosvojitve.”

 

COMMENTS

Wordpress (0)