(VIDEO) Kaj reče Robert Golob, ko je zadovoljen: “Hvala Janez” – Aleš Hojs pa: “Uh, volivci Svobode, stranke Levica in stranke SD . Sedaj vam še obljub ne bodo več dajali..” – TOPNEWS.si

(VIDEO) Kaj reče Robert Golob, ko je zadovoljen: “Hvala Janez” – Aleš Hojs pa: “Uh, volivci Svobode, stranke Levica in stranke SD . Sedaj vam še obljub ne bodo več dajali..”

(VIDEO) Kaj reče Robert Golob, ko je zadovoljen: “Hvala Janez” – Aleš Hojs pa: “Uh, volivci Svobode, stranke Levica in stranke SD . Sedaj vam še obljub ne bodo več dajali..”

“Jaz bi se danes še enkrat zahvalil stranki SDS zato, da nam je dal včeraj priložnost, da smo ponovno spoznali zakaj smo v politiki in zakaj moramo v politiki vztrajat. To je prevevalo današnjo debato tudi na svetu stranke Svoboda in moram reči, da teko enotni nismo bili že dolgo časa, tudi v Svobodi ne. Tako, da havla Janez,” tako se je sinoči Robert Golob zahvalil Janezu Janši.  Naj mi bo oproščeno, ampak ob tem sem se spomnil na stari šovinistični vic in sicer kaj rečejo ženske, ko so zadovoljne: “Hvala Janez”

Golob je še dodal, da je stranka zazrta v prihodnost. “Ne bomo več dajali nobenih obljub, ampak trdo delali in nato javnost seznanjali z rezultati.” To pa je označil za pomemben zasuk v načinu komuniciranja.

Radikalna napoved v načinu komuniciranja z javnostjo in dela se je zgodila po seji Gibanja Svoboda, ki je trajala več ur in se je zgodila samo dan po interpelaciji vlade, ki jo je vložila SDS. Na Golobovo zahvalo se je na družbenem omrežju Twitter že odzval Aleš  Hojs, ki je zapisal: “Uh, volivci Svobode, stranka Levice  in ⁦stranke SD . Sedaj vam še obljub ne bodo več dajali. S čim se boste pa sedaj tešili? Do sedaj so vas vsaj obljube napolnjevale z upanjem. Sedaj še tega ne bo več. Da ne bodo nič naredili, pa ste upam že dojeli”.

Janez Janša pa je retvital Jelko Godec, ki se prav tako odzval na izjavo, da Goloba po svetu stranke, da ne bodo več dajali obljub, ampak trdo delali in javnost seznanili z rezultati.”Mogoče ste bili do zdaj hvaležni, da smo dajali obljube, zdaj nam bodo pa ljudje raje hvaležni za rezultate. To je pomemben zasuk v načinu komuniciranja in se ga bomo držali, dokler se ga bomo lahko,” je sinoči dejal Golob .

Zvone Černač iz SDS pa  se je na premierjeve besede odzval s pozitivno noto. “Veseli me, da je imela interpelacija pozitivni učinek, in sicer da bo vlada začela trdo delati,” je dejal v oddaji 24UR ZVEČER, ob tem pa dodal, da upa, da tudi te besede niso “le prazna obljuba”.

Černač je sicer dodal še, da so v SDS interpelacijo vložili z dobrimi nameni. “Menimo, da je bil ta namen dosežen. Želimo, da končno začnejo uresničevati obljube iz koalicijske zaveze v korist ljudi. Tam, kjer bodo te odločitve dobre, jih bomo podprli, kjer bodo slabe, pa jim bomo nasprotovali,” je povedal.

“Po slabem letu dni smo z interpelacijo Golobovi vladi postavili ogledalo. In pokazalo se je, da ta vlada živi v nekem virtualnem svetu,” je dejal. Po njegovem mnenju namreč vlada ne razume težav, s katerimi se soočajo ljudje, prav tako pa da se na težave ne odziva na pravi način. “Čas je, da bi gospod Golob in vlada stopili iz virtualnega sveta,” je dejal.

“Ne živimo v virtualnem svetu, prišli smo na volitve in nastopili s popolnoma realnim programom. Ta pa je sledil stanju, ki smo ga takrat zaznali v družbi. V politiki smo zato, ker želimo, da je naša družba boljša,” pa je izpostavila poslanka Gibanja Svoboda Nataša Avšič Bogovič. Dodala je še Dodala je, da se gibljejo med državljani in državljankami in poslušajo njihove probleme.

Gosta sta se dotaknila tudi pokojnin. Černač je izpostavil, da je bila ena najbolj zapostavljenih in najštevilčnejših skupin civilne družbe s februarsko uskladitvijo pokojnin prikrajšana. Avšič Bogovičeva pa je očitke zavrnila. “Poleg usklajevanja pokojnin je bilo na področju upokojencev narejenega še marsikaj drugega, med drugim ukrepi na področju energetske in prehranske draginje,” je poudarila.

 

COMMENTS

Wordpress (0)