Nekaterih stvari ne morete kupiti z denarjem, za vse ostalo ju tu Mastercard in …Borut Pahor – TOPNEWS.si

Nekaterih stvari ne morete kupiti z denarjem, za vse ostalo ju tu Mastercard in …Borut Pahor

Nekaterih stvari ne morete kupiti z denarjem, za vse ostalo ju tu Mastercard in …Borut Pahor

“Korina Korper in Borut Pahor v prvi epizodi Mastercard® podkasta navdiha brez dlake na jeziku spregovorita o boju z zahrbtno boleznijo med odraščanjem, kako premagati temačne misli in najti svojo strast v najtežjem trenutku življenja. Korina Korper je 21-letna Mariborčanka, ki je premagala raka, danes pa je članica strokovnega sveta Inštituta Zlata pentljica, kamor je šel del zbranega denarja za Pahorjevo katrco. V Mastercard® podkastu navdiha z Borutom Pahorjem lahko spremljate neprecenljive pogovore z izjemnimi ljudmi, katerih življenjske zgodbe nas ganejo, predramijo, predvsem pa navdihnejo”. Takšna je napoved za prvi
Mastercardov podkast navdiha – podkast, ki  sponzorira Mastercard in vodi Borut Pahor.

 

V intervju pred snemanjem Borut Pahor je na vprašanje Metropolitana ali je že  kdaj dobil kakšno ponudbo za promoviranje na Instagramu in ali  Lahko kmalu na njegovem  profilu pričakujemo kakšno kodo za popust dejal:

“Seveda. Ko sem končal politično kariero, sem se spraševal, kaj naj z družbenimi omrežji. Do tedaj so mi služila kot bližnjica do volivcev. Tega zdaj ne potrebujem več. Za zabavo mi pa tudi ni do tega. V tem hipu zato razmišljam o možnostih monetizacije oz. komercializacije”.

Na vprašanje zakaj je  Pahor  pristali na podkast, je na vprašanje Metropolitana odgovoril:

“V bistvu ga iz profesionalnih razlogov ne potrebujem. To je nekaj drugega, kot je bilo v času politične kariere nujno imeti Twitter, Instagram ali Facebook, najbolje vse skupaj. Vendar pa ne vem, kako se bo odvrtela moja prihodnost in ne bi rad zamudil stika z novostmi v komunikacijskih priložnostih. Za zdaj podkast ni nič več od tega …Zdelo se mi je precej kul, da se je kot prvi uradni sponzor ponudil Mastercard, prav za ta podkast, o katerem govorimo. Želel sem znamko, ki je znana in ima izdelan imidž perfektnosti ter globalnosti. Saj so še druge ponudbe, vendar se še nismo nič odločali. Mimogrede, prva je prišla iz modne industrije že lani poleti, da bi bil eno leto njihov modni obraz. Bomo videli …”.

Kot poroča Mladina se je z Mastercardom dogovoril za snemanje desetih oddaj, za to še ni prejel nobenega plačila. Kot bivši predsednik namreč ne sme opravljati dela v nobeni podjetniški obliki, so ugotavljali v vladni službi za zakonodajo, na katero se je obrnil po nasvet, lahko pa opravlja delo (v skladu z zakonom o zagotavljanju pogojev za opravljanje funkcije predsednika republike) prek podjemnih in avtorskih pogodb, poroča Dnevnik. V tem primeru mu bo predsedničin urad moral za višino prejetega honorarja znižati nadomestilo plače, ki mu kot bivšemu predsedniku pripada leto po prenehanju funkcije in znaša okoli 5000 evrov bruto.

Ne vem zakaj ampak ob novici, da bo Borut Pahor promotor Mastercarda  mi na misel vedno pride scena za nekdanjim hrvaškim generalom Antejem Gotovino, ki je bil na begu 1613 dni, ko so ga vklenili med večerjo na Kanarskih otokih. Iz tega sto po potem nastale številne urbane legende in predvsem epigrafi. Na enem od zagrebških pročelij je bil dolgo znamenit grafit: “Nimamo Gotovine, a lahko z Mastercardom?” (Nemamo Gotovinu, jel’ može Mastercard?“), “Od Gotovine do Mastercarda” ipd. Danes bi lahko rekli: “Nimamo prihodnosti in gotovine,  imamo pa Mastercard in Boruta Pahorja”.

 

 

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)